Gündem

FETÖ ajanı papaz Brunson, Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyormuş!

Abone Ol

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıla kadar hapis cezası istenilen ABD’li din adamı Andrew Craig Brunson’un yargılanmasına devam ediliyor.

İzmir Aliağa’daki Şakran Cezaevi İnfaz Kurumu kampüsünde bugün ikinci kez görülen duruşmaya papaz Brunson ve avukatı katıldı.

Duruşmayı, yabancı basın mensupları ile Brunson’ın eşi Norine Brunson, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin bazı yetkilileri ve kilise görevlileri de takip etti.

“HUKUK DIŞI EYLEMLERE ŞAHİTLİK ETTİM”

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren “Serhat” kod adlı gizli tanık, inancı gereği Brunson’ın görev yaptığı Diriliş Kilisesi ile Yeni Doğuş Kilisesi’ne gittiğini, “İsa Mesih”i tanımak için ibadet maksatlı faaliyet yürüttüğü bu kiliselerde hukuk dışı eylemlere şahitlik ettiğini anlattı.

“SAVAŞ HAZIRLIĞI YAPILDI”

Sol görüşlü insanların düşüncelerine saygı göstermesine rağmen bu kiliselerdeki sol görüşlü ve HDP sempatizanı kişilerin söylem ve davranışlarından rahatsız olduğunu belirten “Serhat”, bunların ABD’ye hayranlık duymaları, bu hayranlıklarını söyledikleri marşlarla dile getiren kişilerin Brunson tarafından kollandığını iddia etti. Gizli tanık, burada yeni bir devletin kurulacağı ve savaş hazırlığının yapıldığının İncil’den ayetlerle anlatıldığını öne sürdü.

“HRİSTİYAN KÜRT DEVLETİ KURMAK İSTİYORDU”

“Brunson, Hristiyan hareketi başlatıp Hristiyan bir Kürt devleti kurmak istiyordu. Kiliseden insanlar birbirleriyle evlendiriliyordu. Büyük bir yapı kurmayı amaçlıyorlardı. Şanlıurfa’da bir faaliyet yürütüldüğünden bahsediliyordu. Burada bir yardım seferberliği başlatılmıştı. Bunun için dua isteniyordu. Evliliklere büyük önem veriyor ve büyük para harcıyordu. Bunlardan biri Suriyeli mülteci Muhammed Ahmed’ti. Brunson ve eşi, Ahmed’i misyoner Louis ile evlendirdi. Ahmed’in kardeşi Agit de yapıya dahil edilmişti. Evlilikler sırasında farklı oluşumlar başlatılmıştı.” ifadelerini kullanan gizli tanık, dikkatini çeken evliliklerin Brunson’ın kontrolünde gerçekleştiğini söyledi.

FETÖ ajanı papaz Brunson yeniden hakim karşısındaTürkiye

ABD’den papaz Brunson ile ilgili yeni açıklama!Dünya

Papaz Brunson ile FETÖ imamı 293 kez aynı yerde!Türkiye