Spor

Fenerbahçe, Adana Demirspor'u 4 golle geçti

Fenerbahçe, Süper Lig'in 31. haftasında evinde Yukatel Adana Demirspor'u 4-2 mağlup etti.

Abone Ol

Trendyol Süper Lig'in 31. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Yukatel Adana Demirspor karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, mücadeleyi 4-2'lik skorla kazandı. 

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Alexander Djiku, Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Serdar Dursun kaydetti. Yukatel Adana Demirspor'un golleri ise Mario Balotelli ve Barasi'den geldi. 

Dzeko saymaya devam ediyor

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Edin Dzeko, maçta takımının ikinci golünü kaydetti ve gol sayısını 19'a çıkardı. Bosna-Hersekli yıldız futbolcu, bu istatistikte ligin lideri konumunda bulunuyor. 

Sarı lacivertlilerin üçüncü golünü kaydeden Dusan Tadic ise ligde 6 maç sonra gol sevinci yaşadı. 

Fenerbahçe'nin bileği bükülmüyor

Yukatel Adana Demirspor karşısında galibiyete ulaşan sarı lacivertliler, ligde üst üste altıncı maçından da galip ayrılmış oldu.

İlk 11'de 5 değişiklik

Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, Trabzonspor maçına göre ilk 11'de 5 değişikliğe gitti.

Ülker Stadı'nda oynanan müsabakada kaleyi İrfan Can Eğribayat'a emanet eden Kartal, savunmayı ise Mert Müldür, Djiku, Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu dörtlüsüyle kurdu. Orta sahada Krunic, Zajc, İrfan Can Kahveci, Szymanski ve Tadic'e formayı veren tecrübeli teknik adam, forvette ise Edin Dzeko'yu ilk 11'de sahaya sürdü.

Trabzonspor mücadelesinin ilk 11'indeki isimlerden Livakovic müsabakaya yedek başlarken, cezalı Osayi-Samuel ile sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, İsmail Yüksek ve Fred, kadroda yer almadı. Trabzonspor deplasmanında oyuna sonradan girip 3 puanı getiren Michy Batshuayi de dün antrenmanda yaşadığı sakatlık sebebiyle takımını yalnız bıraktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan oyuncular, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 11 Nisan'da Olympiakos ile deplasmanda oynanacak çeyrek final ilk maçına yetişecek.

Livakovic ligde ikinci kez kulübede

Fenerbahçe'nin Hırvat file bekçisi Dominik Livakovic, bu sezon Süper Lig'de ikinci kez yedek kaldı. Fenerbahçe'ye transfer olduktan sonra ilk kez ligin üçüncü haftasında MKE Ankaragücü deplasmanında oynanan mücadelede kadroya giren Livakovic, başkentte süre almazken, bu tarihten sonra oynanan bütün lig maçlarında 90 dakika forma giydi. Livakovic, 27 maç sonra bir lig mücadelesinde kulübede oturdu.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe puanını 82'ye yükseltti. Yukatel Adana Demirspor ise 39 puanda kaldı.