Gündem

Fatih Altaylı'nın Akıncı İHA hazımsızlığı! Türkiye'yi de aciz gösterme çabası

Gazeteci Fatih Altaylı Bayraktar AKINCI'yi 'Bir şeyden fazla kasılmaya gerek yok yani' sözleriyle küçüksemeye kalktı hem de Türkiye'nin kritik parça olan Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi üretebildiği bilgisini gizledi.

Loading...

Abone Ol

Türkiye'nin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazasına ilişkin arama faaliyetlerinde görevlendirdiği Akıncı İHA, helikopterin enkazı olabileceği düşünülen ısı kaynağını tespit ederek koordinatlarını İran makamlarıyla paylaşmıştı. Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından, İran Kızılayı, Cumhurbaşkanı Reisi'ye ait helikopter enkazının yerini bulduklarını duyurmuştu.

DÜNYANIN HAYRANLIKLA ŞAHİT OLDUĞU BAŞARI ALTAYLI'YI RAHATSIZ ETTİ

Fatih Altaylı hem Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI'yi 'Bir şeyden fazla kasılmaya gerek yok yani' küçüksemeye kalktı hem de AKINCI ve TB2 gibi yerli İHA/SİHA'larımızın Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi'ni de kullanmaya başladığı bilgisini gizledi. Ambargo uygulanması halinde İran gibi bu konuda da aciz kalacağımızı ima etti.

AKINCI YERLİ ASELFLIR-500 İLE HEDEFİ 12'DEN VURDU

8 Mayıs'ta Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi’ni kullanarak deniz üstünde seyreden Albatros İDA’yı başarıyla imha etmişti.

BAYRAKTAR TB2, ASELFLIR-500 İLE GÖKYÜZÜNDE

5 Mayıs'ta Bayraktar TB2, ASELFLIR-500 ile hedefleri işaretlemiş, MAM-L ve KMC + CİRİT ile hem sabit hem de hareketli kara hedefleri vurularak test başarıyla tamamlamıştı.

AMBORGOLAR SAYESİNDE TÜRKİYE ARTIK KENDİSİ ÜRETİYOR

SİHA'lar çok uzak menzilden ve yüksek irtifadan hedefleri tespit, teşhis ve takip etmeye yarayan elektro-optik kabiliyetleri bünyesinde barındırıyor. Bu sistemleri Türkiye'nin uzun yıllar Kanada'dan alması, sonrasında yaşanan ambargolar ve nihayetinde yerli/milli olarak bu ürünlerin ortaya konulması sürecin bir boyutunu gözler önüne seriyor. Bahsi geçen sistemler sayıca çok adetlerde ihtiyaç duyulan ve toplamda ciddi paralar ödenen ürünler olarak karşımız çıkıyor. Savunma Sanayii Araştırmacısı Anıl Şahin'e göre ortada yaklaşık 1 milyar dolar gibi dev bir bütçe var.