Dünya

Faşist Almanlar’dan klasik CHP taktiği

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu sürecinin başlamasının ardından Avrupa’ya “Bi haller” oldu. 15 Temmuz işgal girişiminde FETÖ’cü alçaklarda taraf olan Avrupa, referandum süreci için alenen tarafını seçti. FETÖ, PKK, DAEŞ, DHKP-C gibi terör örgütlerini himaye etmek, onlara propaganda yaptırmak, meşrulaştırmak ile başlayan bu süreç, Türk bakanların programlarının iptali, gurbetçilerin faşist, nazist uygulamalara maruz kalmasıyla devam etmişti. Hollanda’da ise gurbetçilere atlar ve itlerle düzenlenen saldırı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın rehin alınmasıyla Avrupa, fiili müdahaleye başlatıldı. Bir yandan batılı devletlerin zorbalığı devam ederken, batı medyası da algı operasyonu yapmak

tan geri durmadı.

AKIL HOCALARI NEOCON’LAR

13 Mart’ta tapınakçı İsviçre’nin en tirajlı gazetelerin Blick, “Erdoğan’ın diktatörlüğüne Hayır oyu kullanın” şeklinde ahlaksız bir manşete imza atmıştı. Türkçe yayınlanan gazete, “İsviçre’de yaşayan bütün Türkler’i 16 Nisan’da HAYIR oyu kullanmaya davet ediyoruz” ifadesiyle Büyük Türkiye korkusunu ortaya koymuştu. Batı medyasının en etkili yayın organları hatta Alman devlet televizyonu “ARD” alenen hayır propagandasına su taşımıştı. İngilizler, ABD medyası da boş durmazken, dünyayı sömürü ile yönettiğin zanneden NeoCon’larda hayırcıları komuta ettikleri konusunda yakayı ele vermişti.

M. KEMAL’İ ALET ETTİLER

Türkiye’nin ayağındaki prangaları kırması için sayılı günler kalırken, Alman medyası bu sefer bilindik “Diktatör, baskıcı, tek adam” gibi hakaretleri bir kenara bırakarak, CHP’nin 79 yıldır süregelen politikasına sığındı. Almanya’nın ünlü gazetelerinden Bild, Bild’in bugünkü sayısında Türkçe ve Almanca olarak “Atatürk olsa hayır derdi” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik akla ziyan ifadeler kullanılırken, vatandaş çileden çıktı.

KARARI MİLLET VERECEK

Türkiye düşmanı, hayırcı Bild’in CHP taktiğiyle seçmeni etkilemeye yönelik olarak yürüttüğü algı operasyonuna ilk tepki Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Kalın, faşist Almanlar’ı “Evet” korkusunun sardığını dile getirerek, “Bild gazetesi. İşi Atatürk’ü kullanmaya kadar vardırdıklarına göre umutsuz durumdalar. Tekrar hatırlatalım: Kararı siz değil millet verecek” diye konuştu.