Güncel

Ev sahibinin arabasının camını kıran kiracıya soruşturma

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde tartıştığı ev sahibinin arabasının camını kıran kiracı hakkında "tehdit", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından soruşturma başlatıldı.

Abone Ol

Ankara'da taksi şoförü M.S, 7 ay önce Yenimahalle'deki evini B.A.'ya 10 bin liraya kiraya verdi. B.A., taşındığında 5 bin lira kira ödedi, ancak daha sonra hiç ödeme yapmadı.

Ev sahibi M.S, kiracısını telefonla arayıp kirayı talep etti, sonuç alamayınca tahliye davası açtı. B.A, M.S'ye kirayı ödeyeceğini ve bir hafta içinde evden çıkacağını belirterek taksi durağına gelmek istediği mesajını gönderdi.

Olay kavgaya dönüştü!

28 Temmuz'da B.A, eşini de alarak M.S'nin çalıştığı taksi durağına gitti ve tartışmaya başladı. Olayın kavgaya dönüşmesi üzerine B.A, M.S'ye ait taksinin ön camını yumruklayarak kırdı.

M.S, şikayetçi olarak ifadesinde, B.A'nın kira ödemediği için mahkemelik olduklarını, kendisine hakaret ettiğini ve aracının camını kırdığını belirtti. B.A'nın "Evini boşaltmayacağım, taksini de bu durakta çalıştırmayacağım" dediğini ifade etti.

Tanık D.Ş., B.A. ve M.S'yi tanıdığını ve kira sözleşmesini kendisinin hazırladığını söyledi. Olay günü B.A'nın M.S'ye ağır küfürler ettiğini, ardından taksinin camına yumruk atıp kırdığını belirtti.

Güvenlik kamerası görüntüleri de soruşturma dosyasına girdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, B.A hakkında "tehdit", "hakaret" ve "mala zarar verme" suçlarından soruşturma başlattı. Taksi durağının güvenlik kamerası görüntülerinde B.A'nın M.S'nin üzerine yürüyüp aracının camını kırdığı anlar yer aldı.

Kiracı tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kaldı

Müşteki avukatı Nefise Gül, müvekkilinin kira borcunu ödemeyen kiracısı tarafından mağdur edildiğini, hukuki süreç başlatmasının ardından kiracı tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kaldığını belirtti. Gül, B.A'nın tahliyesi için icra mahkemesinde dava açtıklarını ve müvekkilinin zararının tazmini için süreci takip edeceklerini söyledi.