Yaşam

Eski eşinin silahla yaraladığı Özge'den iyi haber

İzmir'de eski kocası tarafından silahla vurulan Özge Polat, hayati tehlikeyi atlattı. Kadına yönelik şiddetle mücadelede ailelerin evlatlarını doğru yetiştirmesinin önemine dikkat çekti.

Abone Ol

İzmir'in Çiğli ilçesine bağlı Güzeltepe Mahallesi'nde, 7 Ekim sabahı eski eşi Serkan Yıldız tarafından silahla vurulan Özge Polat, yoğun bakımdaki tedavisinin ardından hayati tehlikeyi atlatarak servise alındı. 2 çocuk annesi Polat, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye devam ederken, kadına yönelik şiddetin azalması için ailelerin çocuklarını doğru yetiştirmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Polat’ı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sırasında duygularını paylaşan Polat, "Bu tür olaylara sessiz kalmayan ve beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle anne babalara sesleniyorum; bu tür şiddet olaylarını önlemek için çocukları doğru yetiştirmek çok önemli. Yanlış yetiştirilen erkekler canavarlaşıyor." dedi.

Yasal Düzenleme Geliyor

Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise kadınların erkeklerden daha güçlü olduğunu vurgulayarak, kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik yasal düzenlemelerin geleceğini belirtti. Çankırı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 6284 Sayılı Kanun'da ve 9. Yargı Paketi'nde ağırlaştırılmış cezalar için çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Olayın Geçmişi

7 Ekim sabahı işe gitmek için evinden çıkan Özge Polat, eski eşi Serkan Yıldız tarafından silahla vurularak ağır yaralanmıştı. Yıldız, olaydan birkaç gün sonra Çiğli ilçesinde bir su deposunda ölü bulunmuştu.