Dünya

Eski ABD Başkanı Obama'dan siyahi erkeklere çağrı: Kamala Harris'e oy verin

Eski ABD Başkanı Barack Obama, son anketlerin Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın, Demokrat rakibi Kamala Harris'e kıyasla siyahi erkekler arasında biraz daha fazla destek gördüğünü ortaya koymasının ardından, siyahi erkeklere Harris'e oy vermeleri için çağrıda bulundu.

Abone Ol

Pittsburgh, Pensilvanya'da yaptığı konuşmada Obama, ülkedeki bazı siyahi erkeklerin "bir kadına oy vermekten rahatsız olduğunu" öne sürdü. "Bir kadının başkan olması fikrini sindiremiyorsanız, bu nedenle başka alternatiflere yönelip bahaneler arıyorsunuz," diyen Obama, bu tür düşüncelerin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Eylül ayında, ABD'deki siyahi haklarıyla ilgili en büyük sivil toplum kuruluşu olan Siyahi Haklarını Geliştirme Ulusal Birliği (NAACP) tarafından yapılan anket, Trump'ın siyahi erkeklerden, hem mevcut rakibi Harris'ten hem de 2020 seçimlerinde aldığı destekten biraz daha fazla oy aldığını göstermişti.

Obama'ya göre Trump "sadece egosunu, statüsünü ve parasını önemsiyor"

Ayrıca Obama, Trump'ı sert bir dille eleştirerek, Cumhuriyetçi adayı "sadece kendi egosunu, statüsünü ve parasını önemsiyor" şeklinde tanımladı. Trump'ın Amerikan halkına olumlu katkılarda bulunacağına inananları anlayamadığını ifade eden Obama, "Bu adamın, kendisinden başka kimseyi düşündüğüne dair kesinlikle hiçbir kanıt yok." dedi.