Gündem

Erzincan'daki maden faciasında soruşturma sürüyor! Kanadalı şirketin Türkiye müdürü ile ilgili yeni gelişme...

Erzincan'da meydana gelen heyelanın ardından facianın yaşandığı altın madeni şirketinin Türkiye müdürü C.D gözaltına alınmıştı. C. D. sorgusunun ardından yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

Abone Ol

Erzincan'daki maden faziasının ardından Kanadalı şirketin Türkiye müdürü C.D. gözaltına alındı..

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan korkunç olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma hız kazanarak devam ediyor.

Yapılan incelemeler kapsamında altın madeni ocağını işleten şirketin "Türkiye Ülke Müdürü" C.D. yakalandı.

SERBEST BIRAKILDI

Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili soruşturmada gözaltına alınan şirketin Türkiye müdürü C. D. yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı.

6 KİŞİ TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Olayda kusuru olduğu değerlendirilen ve gözaltına alınarak İliç Adliyesi'nde Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Başmühendis Murat Bayraktar, Mühendis Şenol Demir, Vardiya Amiri Soysal Doğan, Saha Sorumlusu Abdülkadir Cansız, Saha Yetkilisi Hüseyin Üstündağ ve Şirket Vekili Kanada uyruklu Jain Ronald Guille tutuklandı.

15 saatlik yargılamada, maden alanında titreşim kayıtlarını tutan A.R.K ve Saha Görevlisi M.T ise adli kontrol şartıyla  bırakıldı.

ANAGOLD MADENCİLİK İŞLETİYOR

Çöpler Altın Madeni'ni Anagold Madencilik Şirketi tarafından işletiliyor.

Anagold'un yüzde 80'i Kanadalı altın maden şirketi Alacer Gold'a (SSR Mining), yüzde 20'si ise Çalık Grubu bünyesinde bulunan Lidya Madencilik tarafından işletiliyor.