Ertem Şener: Galatasaray’ın Kadıköy’deki başarıları daha önemli

Abone Ol

Süper Lig’de bugün oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Diriliş Postası Gazetesi’ne yorumlayan Ertem Şener, “Bana göre derbinin favorisi Galatasaray. Galatasaray eğer akıllıca bir futbol oynarsa kazanır, en kötü şartlarda beraberlik gelir diye düşünüyorum” dedi.

Kadıköy’de büyü mü var?

Ben futbolda büyüye falan inanmıyorum, genel olarak büyü vardır yapılıyordur. Ama Galatasaray, Kadıköy’de kazanamıyor, top kaleye girmiyor 17 senedir yenemiyor kesin büyü var gibi duyumlara dediğim gibi inanasım gelmiyor.

18 yıl olur mu?

Galatasaray, Kadıköy’de galibiyete hasret, 18 yıl olur mu olmaz mı net bir şey söylemem ama Galatasaray’ın Kadıköy’de daha büyük başarısı var. Fenerbahçe’nin evinde kupa kaldırmış bir takımdan bahsediyoruz. Galatasaray’ın tamamen futbol tarzına bağlı Sarı-Kırmızılı ekip oyunu iyi okursa kazanır ve 18 yıl olmaz diye de düşünüyorum.

Mehmet Topal ve Lens’in olmaması

Fenerbahçe’de bu 2 isimde çok iyi ve kalite futbolcular, Mehmet Topal ve Lens’in olmaması Galatasaray için avantaj. Galatasaray’ın bu oyuncuların eksikliklerini değerlendirecek çok iyi silahları var. Bu silahlarla Fenerbahçe’yi avlayabilir.

Eren Derdiyok yedek kalmalı

Eren Derdiyok’un yedek kulübesinde oturması gerekiyor; çünküPodolski gibi bir futbolcu var. Podolski’nin de duyumlarıma göre kronik bir hastalığı varmış. Podolski kadroda yer alırsa forvet hattında oynamasını isterim. Eren’e göre daha diri ve çok yönlü bir oyuncu takımı ateşleyecek bir gücü var. Eren hava toplarında değerli bir oyuncu, en kötü şartlarda Riekerink, 2. yarıda Eren’i değerlendirmeli.

Papen lakaplı Mustafa Kocabey: Topal ve Lens’in olmaması Galatasaray için avantaj

Türkiye ligleri tarihinin en çok gol atan futbolcusu Papen Mustafa, derbi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Herkesin gözü kulağı hatta dünyanın gözü bu derbide, ben olaysız ve bol futbolu konuşacağımız bir derbinin olmasını istiyorum. Futbolcuların birbirlerinin boğazlarına yapışmadan, sarı ve kırmızı kartların havada uçuşmadığı bir derbiden bahsediyorum. İnşallah düşündüğüm ve hayal ettiğim gibi bir derbi olur.

17 yıllık şansızlık

Her şeyden önce şunu söylemek istiyorum: “Fenerbahçe, Galatasaray’ı 6-0 yenmiş.” Arkadaşlar anladık tamam siz Galatasaray’ı 6-0 yendiniz evet kazandınız. Ama neden bu kadar büyüttünüz? Galatasaray’ın başarılarının yanında sizin attığınız 6 golün ne önemi var? 17 yıldır Galatasaray, Kadıköy’de kazanamıyor evet. Hiç kimse çıkıp ta Galatasaray’ın 17 yıllık başarısını konuşmuyor. Galatasaray büyük bir kulüp, UEFA kupaları, Süper Kupalar, Lig Şampiyonlukları bunlar 6-0’lık skordan mı geliyor? Bence Galatasaray taraftarı Fenerbahçe’yi rencide etmek istemiyor etmek istese kupaları başarıları hep konuşur dururdu.

Fenerbahçe’de önemli eksikler var

Topal’ın ve Lens’in olmaması Galatasaray için çok büyük avantaj. Özellikle Lens, sezonun başından beri söylemişimdir Lens çok kaliteli bir oyuncu. Çok iyi bir transfer. Bu tür oyuncuların kadroda yer almaması ve olmaması Galatasaray’ın kazanma şansını daha çok artırıyor.

Ümit Karan: Derbiyi yüzde 70 Fenerbahçe kazanır

Galatasaray’ın eski efsane futbolcusu Ümit Karan, bugün Kadıköy’de oynanacak derbiyi analiz ederek Galatasaray’ın 17 yıldır anlamsız şekilde kazanamadığını, bu derbide de Fenerbahçe’nin avantajlı olduğunu vurgulamış ve şu ifadeleri kullanmıştı: “Galibiyet hasreti bu gidişle 18 yıl olur. Futbolda böyle şeyler olur. Bırakın onlarda böyle mutlu olsun. 18 yıl olsun sorun yok. Şimdi Fenerbahçe’ye bakıyorum moralli evinde kazandıkları bir Manchester United maçı var. Son haftalarda Galatasaray’ın oynadığı futbola bakıyorum zor ya, Galatasaray kazanamaz gibime geliyor. Fenerbahçe’nin şansı yüzde 70. Galatasaray’da Eren santrafor ama tek orta saha Tolga Ciğerci var, böyle olmaz nasıl kazanabilir ki Galatasaray? Bazen kaptan olsanız bile yedek kulübesinde oturmanız gerekiyor örneğin Selçuk İnan için söylüyorum.”