Spor

Ergin Ataman'dan iddialı NBA açıklaması

A Milli Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman, NBA'ye gitme gibi bir hedefinin bulunmadığını, ancak NBA'den gelen teklifleri değerlendirebileceğini açıkladı. Panathinaikos'taki hedeflerinin Avrupa Ligi şampiyonluğu olduğunu vurguladı.

Abone Ol

A Milli Basketbol Takımı ve Yunanistan'ın Panathinaikos ekibinin başantrenörü Ergin Ataman, NBA'ye gitme hayalinin olmadığını ancak oradan gelen teklifler konusunda değerlendirmelerde bulunabileceğini belirtti. Ataman, geçen sezon başına geçtiği Panathinaikos ile THY Avrupa Ligi ve Yunanistan Ligi şampiyonlukları gibi önemli başarılara imza attıklarını hatırlattı.

Yeni sezon için de iddialı olduklarını ifade eden Ataman, "Takım kadrosunun tamamını tuttuk. Sadece bir oyuncu değişikliği yaptık. Luca Vildoza'nın yerine Maccabi'den Lorenzo Brown'ı aldık. Bu benim çok istediğim bir oyuncuydu. Başkan da daha sezon bitmeden 'Senin sözleşmeni çok daha uzun yapmamız lazım. Birlikte daha çok şampiyonluk kazanmamız lazım.' dedi. Hemen sözleşmeyi 3 yıllığına uzattık" dedi.

Panathinaikos ile yeni başarılar hedeflediğini belirten Ataman, "Hedef bu üç sene içerisinde yeniden bu şampiyonlukları zorlamak, kazanmak. Geçen yılın başında 'Benim hedefim Avrupa Ligi şampiyonluğu.' desem herkes gülerdi. Şimdi Avrupa Ligi'nin en büyük favorilerinden biriyiz. Bunu devam ettirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"ÖMER FARUK YURTSEVEN RADARIMIZDA"

Ömer Faruk Yurtseven hakkında da açıklamalarda bulunan Ataman, "Bir uzun oyuncu takviyesi için bütçemiz var. Ömer Faruk Yurtseven NBA'den ayrıldı ve Avrupa takımlarıyla görüşüyor. Bize de teklif edildi. Ömer çok iyi ve beğendiğim bir oyuncu. Avrupa'da çok iyi iş yapacağını düşünüyorum" dedi.

"BİR NBA KULÜBÜNÜN BAŞARMA HAYALİ VARSA GELİRLER KONUŞURUZ"

Yunanistan'da büyük ilgi gördüklerini vurgulayan Ataman, "Yunan Başbakanı aradı, 'Burada yarattığınız ortamın iki ülke halklarının bütünleşmesinde çok büyük katkı sağladığını görüyorum' dedi. İnşallah sportif birlikteliğimiz Türk-Yunan ilişkilerine de yansır" şeklinde konuştu.

Kariyerinde A Milli Basketbol Takımı ile madalya kazanamadığını belirten Ataman, "Kariyerimdeki tek eksik madalya milli takımda. Bu sezon çok iddialıyım. Avrupa Şampiyonası'nda madalya almamız için skorer bir kısaya ihtiyacımız var" diyerek sözlerini tamamladı.