Gündem

Erdoğan yeni dünya lideri

Abone Ol

24 Haziran Seçimleri’ne 15 gün kala Almanya, sonuçları ilan etti. Der Spiegel Dergisi’ne göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran’da zaferini ilan ediyor. Öyle ki dergi; kapak sayfasında, ‘yeni dünya düzeni‘ çalışması altında Erdoğan’ı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’le yeni dünyayı yöneten aktörler olarak gösterdi.

“ERDOĞAN, HALKTIR”

Almanya’nın saygın dergilerinden biri olan ve dünya genelinde birçok okuru olan der Spiegel, Haziran ayı sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yer verdi. Kapağa “Ben halkım” yazarak seçim sonuçlarına işaret eden Spiegel, yeni dönemde de Erdoğan’ın sandıklardan çıkmasının kesin olduğu belirtildi.

DÜNYAYI YÖNETİYOR

Seçimler sonunda oluşacak dünya düzenine işaret eden dergi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın dünyanın geleceği ve düzeni konusunda daha aktif bir pozisyonda bulunacağına işaret etti.

ALMANYA DİZ ÇÖKTÜ

Almanya’da yayınlanan dergide, Alman Şansölyesi Angela Merkel’in fotoğrafının yer almaması dikkat çekerken; yeni dönemde onun da FETÖ tavrında değişim göstermesi gerektiği yazıldı. FETÖ’nün ‘modern ve seküler görüntüsü arkasında otoriter bir sistemin bulunduğunun açık olduğu, bir dini liderin önemli kararlar verdiği gizli paralel yapı‘ vurgulandı.

Haber Merkezi