Gündem

Erdoğan, faşizm bataklığında çırpınan hasta Avrupa’ya sert çıktı: Aklınızı kendinize saklayın

Abone Ol

Partisinin Giresun ve Trabzon il kongrelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son 15 yıldır başkalarıyla değil kendileriyle yarıştıklarına işaret etti.

Görevi devralırken ‘Bir metal yorgunluğu var’ dediğini, bu metal yorgunluğun aşılması gerektiğine vurgu yapan Erdoğan, “Şimdi Afrin harekâtıyla artık bir diriliş hamlesinin içerisine girdik. Bu yeniden dirilişe, özellikle buna ‘Diriliş muştusu’ da diyebiliriz, buna var mıyız? Zaten elbiseleri de giymişsiniz. İnşallah yeniden bu diriliş hamlesiyle 2019’un Mart yerel seçimlerini ve kasım cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dolayısıyla parlamento seçimlerine hazır mıyız?” şeklinde konuştu.

TEL RIFAT DA KONTROL ALTINA ALINACAK

Afrin harekâtının ardından, PKK’lı teröristlerin Sincar’a kaçtığını ve oraya da gidilerek terörün kökünün kazınacağını ifade eden Erdoğan, “İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekâtı hedefine ulaştıracağız” diye konuştu.

Erdoğan, “Bizim derdimiz teröristler, biz bir işgal devleti değiliz” diyerek, bugün Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenecek Türkiye-AB Zirvesi’ne de değindi. Erdoğan, “Batılı ülkeler bize akıl vermeye çalışıyor, o aklı kendinize saklayın. Hepsinin video kayıtları var. Yarın (bugün) zaten Varna’da bir araya geleceğiz, hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim” dedi.

“Tarihimizde zalimlerle beraber olmak yok, Afrin’de de bunu yapıyoruz” diyerek Zeytin Dalı Harekâtı’nın hassasiyetini vurgulayan Erdoğan, “Mehmedimiz Afrin’de çocukları okşuyor. Onlar bombalarla her yeri yıktılar. Onlar yıkmaya biz ise yapmaya geldik. Dilimize, dinimize el uzatanın elini kopartacağız” şeklinde konuştu.

“MAALESEF EN BÜYÜK TALİHSİZLİK CHP”

Son 15 yılda nasıl Türkiye’nin en büyük imkânının AK Parti gibi bir iktidar tarafından yönetilmek olduğunu belirten Erdoğan, “Maalesef en büyük talihsizliği de CHP gibi bir ana muhalefet partisine sahip olmasıdır. Bu bizim için talihsizlik. Biz birkaç cephede birden istiklal ve istikbal mücadelesi yürütürken, CHP ve başındaki zat iftiralarla, yalan yanlış bilgilerle, çok daha vahimi FETÖ’nün eline tutuşturduğu paçavralarla siyaseti rehin almaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Merhum Gazi Mustafa Kemal’in partisinin Pensilvanya’nın maskotuna çevrildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, CHP’nin Türk ordusunun sınır ötesi operasyonlarla terör bataklıklarını kurutmasının önüne geçmek için de seferber olduğunu kaydetti.

KALPLERİ NASIR TUTMUŞ

CHP’nin Afrin Operasyonu’nu başka türlü sabote etmenin çabasına düştüğünü de hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“YPG/PYD terör örgütüne gösterdikleri hüsnüniyetin binde birini dahi Mehmetçiklerimizle omuz omuza çarpışan ÖSO’ya göstermediler. 7 yıldır bir milyon masumu hunharca katleden, eli kanlı bir diktatöre duydukları sempatinin, yani Esed’i kastediyorum, ona duydukları sempatinin onda birini o zalimin bombaları altında can veren Suriyeli kardeşlerimize göstermediler. Baas rejiminin bekasını düşündükleri kadar Türkiye’nin, Türk milletinin güvenliğini düşünmediler. Şunu unutmayın, nasır tutmuş kalpleri bir gün olsun Suriyeli mazlumlar için hüzünlenmedi. Lal olmuş dilleri bir gün olsun hunharca katledilen çocuklar için tepki vermedi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Dinimize elini uzatanın elini kopartacağız

İl Kongresi için Trabzon’a geçen Erdoğan, Afrin harekâtının ardından PKK’lıların Sincar’a kaçtığını ve oraya da gidileceğine işaret etti.

Erdoğan, “Tarihimizde zalimlerle beraber olmak yok, Afrin’de de bunu yapıyoruz. Mehmedimiz Afrin’de çocukları okşuyor. Onlar bombalarla her yeri yıktılar. Onlar yıkmaya biz ise yapmaya geldik. Dilimize, dinimize el uzatanın elini kopartacağız” diye konuştu.

Batılı ülkelerin Türkiye’ye akıl vermeye çalıştığına da dikkati çeken Erdoğan, “O aklı kendinize saklayın. Hepsinin video kayıtları var. Zaten Varna’da bir araya geleceğiz, kendilerine göstereceğim. Dimdik ayakta duracağız, taviz vermeyeceğiz. Mazlumun ahı yerde kalmayacak” dedi.