Gündem

Erbaş: Gazze'nin, Filistin'in Narinleri, Ayşeleri, Fatmaları onun şefkatini, merhametini bekliyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası tanıtım programında Gazze ve Filistin'deki mazlumlara yönelik merhamet çağrısında bulundu. Erbaş, insanlığın değerler sisteminin çöküşüne dikkat çekerek, Peygamber Efendimizin ahlakıyla bu çöküşün önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası tanıtım programında, Hz. Peygamber'in dünyaya getirdiği merhamet ve şefkatin önemine dikkat çekti. Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Hz. Peygamber'in doğumundan önce dünyada yaşanan zulümleri ve sıkıntıları anlatarak, insanlığın merhamet ve şefkat beklediğini ifade etti.

"TIPKİ BUGÜNKÜ GİBİ  NARİNLER, ONUN İNSANLIĞA GETİRDİĞİ ŞEFKATİNİ BEKLİYOR"

Erbaş, Gazze ve Filistin'deki mazlumların, Peygamber Efendimizin şefkatini ve merhametini beklediğini belirtti. “Tıpkı bugünkü gibi Narinler onun insanlığa getirdiği merhameti, şefkati bekliyor. Gazze'nin, Filistin'in Narinleri, Ayşeleri, Fatmaları onun şefkatini, merhametini bekliyor,” diyen Erbaş, dünya ve insanlığın vicdansızlaştığını, kalplerin paslandığını vurguladı.

Bu yılki Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasının 'Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası' olarak belirlendiğini kaydeden Erbaş, bu tema ile Peygamber Efendimizin güzel ahlakının ve mümtaz şahsiyetinin yeniden tefekkür edileceğini belirtti. Erbaş, “Onun, cahiliyenin girdabında kaybolan insanlardan tarihin en güzide neslini nasıl yetiştirdiğine daha yakından bakacağız,” dedi.

"İNSANLIK, VİCDANINI KAYBETME NOKTASINA GELMİŞTİR"

Erbaş, 18’inci yüzyıldan bu yana Batı merkezli değişimlerin insanlığı büyük bir kaosa ve bunalıma sürüklediğini ifade ederek, “Dünyevileşme hırsıyla merhameti unutan insanlık, vicdanını kaybetme noktasına gelmiştir. Bu süreçte Yaradan'ı ve O'nun yeryüzüne teklifini hayatın dışında tutmanın bedeli ise değerler sisteminin çöküşü olmuştur. İşte bugün insanlığı kapıldığı bu türbülanstan çıkarmanın yegane yolu, kaybedilen değerleri, vahyin rehberliğinde yeniden ihya ve inşa etmektir,” şeklinde konuştu.

Erbaş, Başkanlık olarak Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası boyunca yurt içinde ve dışında çeşitli etkinlikler gerçekleştireceklerini dile getirdi.