Güncel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Bulgar mevkidaşı Malinov ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bulgaristan Enerji Bakanı Vladimir Malinov ile İstanbul'da bir araya geldi. Görüşmenin gündeminde iki ülke arasındaki enerji ticareti vardı!

Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bulgaristan Enerji Bakanı Vladimir Malinov ile İstanbul'da bir araya geldi. İki bakan, iki ülke arasındaki doğal gaz ve elektrik ticareti ile Avrupa'nın enerji arz güvenliğini destekleyen enterkonneksiyon hatlarının geliştirilmesi konularını ele aldı.

Bakan Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Görüşmede ülkelerimiz arasındaki doğal gaz ve elektrik ticareti ile Avrupa'nın enerji arz güvenliğini destekleyen enterkonneksiyon hatlarının geliştirilmesi üzerine değerlendirmelerde bulunduk."

Enterkonneksiyon Hattı Nedir?

Enterkonneksiyon hattı, farklı ülkeler veya bölgeler arasındaki elektrik şebekelerini birbirine bağlayan ve enerji transferini sağlayan hatlardır. Bu hatlar, enerji arz güvenliğini artırmak, enerji ticaretini kolaylaştırmak ve acil durumlarda enerji paylaşımını sağlamak amacıyla kullanılır.

Türkiye'nin Enterkonneksiyon Hatları

Türkiye, enerji arz güvenliğini ve ticaretini artırmak amacıyla çeşitli ülkelerle enterkonneksiyon hatları kurmuştur. Bu hatlar, Türkiye'nin enerji ağını Avrupa, Asya ve Ortadoğu'daki komşularıyla entegre etmektedir. Türkiye'nin, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, İran, Irak, Suriye, Azerbaycan gibi ülkelerle enterkonneksiyon hatları bulunmaktadır.