Gündem

Emine Erdoğan, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı temsilcilerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı CEO'su Janne Taalas ve Kıdemli Yöneticisi Saana Keskitalo ile Devlet Konukevi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Abone Ol

Kabulde, vakfın Filistin'de yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi alan Emine Erdoğan, Filistin'de sürdürülebilir barışın sağlanması için ulusal birliğin önemini vurguladı. Janne Taalas, vakfın 25 yıl önce Finlandiya'nın eski Cumhurbaşkanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi Martti Ahtisaari tarafından kurulduğunu belirtti.

Taalas, CMI'nin şimdiye kadar 50'den fazla barış ve çatışma çözüm sürecine bağımsız ve güvenilir bir taraf olarak dahil olduğunu ve dünya genelinde yürüttükleri barış destekleme çalışmalarını aktardı. Özellikle Avrasya bölgesinde Ukrayna, Moldova, Güney Kafkasya ve Batı Balkanlarda; Orta Doğu'da ise Libya, Filistin, Kızıldeniz Bölgesi, Yemen ve Irak'ta aktif olduklarını ifade etti.

Kadınların Rolü ve İşbirliği Fırsatları

Emine Erdoğan, görüşme sırasında Filistin'de kadınların barış sürecine aktif katılımlarının sağlanması için özel çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Filistin'de sürdürülebilir barışın sağlanması için ulusal birliğin gerekliliğine dikkat çekti.

Janne Taalas, Emine Erdoğan'ın dünya kadınları için örnek teşkil eden başarılı çalışmaları ve çabalarına da vurgu yaptı.

Emine Erdoğan’ın Açıklamaları

Görüşme sonrası Emine Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CMI Martti Ahtisaari Barış Vakfı’nın Filistin konusundaki çalışmalarını ele aldıklarını ve işbirliği imkanlarını değerlendirdiklerini belirtti. Ayrıca, Filistin'deki kadınların barış sürecine katılımına yönelik çabaları öğrenmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

"Filistin'de kadınların barış sürecine aktif katılımı için gösterilen çabaları öğrenmekten memnuniyet duydum"

Erdoğan'ın paylaşımında kullandığı ifadeler şu şekilde:

“CMI – Martti Ahtisaari Barış Vakfı İcra Kurulu Başkanı Janne Taalas ile bir araya geldik. Finlandiya’nın eski Cumhurbaşkanı ve Nobel Barış Ödülü sahibi Martti Ahtisaari tarafından 25 yıl önce kurulan vakfın, dünyanın farklı bölgelerinde yürüttüğü barışı destekleme faaliyetleri hakkında bilgi aldım. Görüşmemizde, vakfın Filistin konusundaki çalışmalarını ve bu alandaki iş birliği imkanlarımızı değerlendirdik. Bilhassa Filistin’de kadınların barış sürecine aktif katılımı için gösterilen çabaları öğrenmekten memnuniyet duydum. Filistin’de sürdürülebilir barışın sağlanmasında ulusal birliğin önemine dair hemfikiriz. Nazik ziyaretleri için Sayın Taalas’a teşekkür ediyorum."