Gündem

Emine Erdoğan: Afrika'nın çocuklarına her yatırım, huzur dolu geleceğe atılmış adımdır

Emine Erdoğan, Afrika'nın çocuklarına yapılan her yatırımın, küresel barış ve huzura katkı sağladığını belirtti. Erdoğan, "Doğru temeller üzerine yetişen çocuklar da, üretken bireylere dönüşerek toplumsal kalkınmanın ve barış dolu bir dünyanın teminatı oluyor. Afrika’nın en genç nüfuslarından birisine sahip olan Burundi’nin bu anlamlı konuya dikkat çekmesi son derece kıymetli." dedi.

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Burundi'deki 5. Üst Düzey Kadın Liderler Forumu'na video mesaj göndererek Afrika'daki çocuklara yatırımın, barış dolu bir geleceğin anahtarı olduğunu vurguladı. Forumun bu yılki ana teması "Yaşam Boyunca Güçlü Bir İnsan Sermayesi Oluşturmak İçin Erken Çocukluk Dönemine Yatırım Yapmak" oldu. Emine Erdoğan, çocukların erken yaşta doğru temellerle yetiştirilmesinin, onların ileride üretken bireyler olmasını sağlayacağını ifade etti.

Erdoğan, savaş, açlık ve salgın gibi zorlu koşullarda büyüyen çocukların eşit fırsatlara sahip olması gerektiğini belirterek, "Afrika’nın çocuklarına yapılacak her yatırım, dünyanın ortak geleceğine yapılmış bir yatırımdır," dedi. Ayrıca, Burundi'nin genç nüfusuna dikkat çekerek Türkiye'nin bölgeye yönelik sağlık, eğitim ve barınma yardımlarıyla sahada aktif olduğunu kaydetti.

Erdoğan, uluslararası toplumun Afrika'ya destek vermesi gerektiğini belirterek, zirvenin sonuçlarının tüm dünyada farkındalık yaratmasını diledi. Zirveye katılan liderleri selamlayan Emine Erdoğan, Burundi Devlet Başkanı’nın eşi Anjelin Hanım'a da nazik daveti için teşekkür etti.