Yaşam

Emekli öğretmen kendini fidan dikmeye adadı

Gümüşhane'de yaşayan ve kendisini fidan dikmeye adayan emekli öğretmen Selahattin Bulut köyüne 4 bin fidan dikerek çıplak dağları yemyeşil hale getirdi.

Abone Ol

Gümüşhane'de yaşayan emekli öğretmen Selahattin Bulut, köyüne 4 bin fidan dikerek çıplak dağları yemyeşil hale getirdi. 76 yaşındaki Bulut, 1978'den beri her yıl fidan diktiğini ve son yıllarda bu faaliyeti artırdığını belirtti. Günlük km’lerce su taşımak zorunda kalan Bulut, tüm zorluklara rağmen mücadele etmeye devam edeceğini ifade etti.

"Şu fidanı ekeyim de çevrem yeşil olsun, güzel olsun diyerek dikiyorum"

"Elinden gelen fidan diksin, çevresine ışık saçsın" diyen Bulut, genellikle sarıçam fidanları ektiğini ve toplamda 4 binden fazla fidan diktiğini söyledi. Diğerlerinin de bu ağaçlardan faydalandığını vurgulayan Bulut, her on günde bir fidanlarını sulamak için sıkı bir şekilde çalıştığını şu sözlerle kaydetti: “78'li yıllardan bu yana her yıl elimden geldikçe ağaç dikmeye özen gösteriyorum. 4 binin üzerinde ağaç diktim. Meyve ve sarıçam ağaçları diktim şu anda çevremdeki herkes bu ağaçlardan faydalanıyorlar. Şu fidanı ekeyim de çevrem yeşil olsun, güzel olsun diyerek dikiyorum, görenler de Allah razı olsun desin. Bu amaçla hizmet ediyoruz. Her on günde bir omuzumda omuzlukla su taşıyarak, fidan diktiğim bölgelere de bidonlar yerleştirdim onları da doldurup fidanları on günde bir suluyordum. Biraz zor oluyor ama amacım o fidanları büyütmek olduğu için o zorluğu hissetmiyorum. Mevcut fidanlarımızı koruyalım, çevremizi yeşil tutalım. Yeşillikler güzelliktir. Elinden gelen fidan diksin, çevresine ışık saçsın” dedi.

“Gençler için güzel bir gelecek bıraktı”

Selahattin Bulut'un çabaları, köyde anlamlı bir iz bıraktı. Yusuf Erdem, Bulut'un son 10-15 yıldır ağaç dikmeye kendini adadığını ve sulama için büyük gayret sarf ettiğini belirtti. Bulut'un köyün gençlerine örnek oluşturduğunu ve onlar için güzel bir gelecek bıraktığını dile getiren Muhammet Ali Aydın ise “Selahattin hocamız köyümüzün önde gelen büyüklerinden. Bu köye ve çevresine yeşillendirmek adına ağaçlar ve fidanlar dikti, büyük çaba sarf etti. Su taşıdı onların bakımını yaptı. Gençler için güzel bir gelecek bıraktı. Bunun haricinde gençlere de güzel bir örnek oldu kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.