Dünya

Elon Musk, Donald Trump'ın seçim mitingine katılarak destek verdi

ABD'nin en zengin iş insanı Elon Musk, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın Butler, Pennsylvania'da düzenlediği seçim mitingine sahnede destek vererek dikkat çekti. Miting, cumartesi günü Butler Farm Show'da gerçekleşti.

Abone Ol

Musk, "Amerika'da demokrasiyi koruyacak tek aday" olarak nitelendirdiği Donald Trump'a destek vererek, bu seçimin "Trump kazanamazsa son seçim olacağını" iddia etti. Trump'ın "Make America Great Again" sloganını taşıyan siyah şapkasıyla sahneye çıkan Musk, "Sadece MAGA değilim, aynı zamanda Dark MAGA'yım" ifadelerini kullandı.

Trump'ın düzenlediği mitinglerde ilk kez sahne alan Musk, iki lider arasındaki ittifakın gücünü gösterdi. Musk'ın, Trump'a destek sağlamak amacıyla Cumhuriyetçi adayı destekleyen bir süper PAC kurduğu ve seçim kampanyasının son döneminde yoğun bir şekilde oy toplama çalışmaları yürüttüğü belirtildi. Trump, yeniden başkan olması halinde Musk'ı devlet verimliliği komisyonunun başına getireceğini söyledi.

Ağustos ayında Musk ve Trump, X platformunda nadir gerçekleşen bir halk söyleşisinde bir araya gelmiş ve göçmenlik, hükümet düzenlemelerini azaltma planları gibi konulara değinmişlerdi. Bu samimi sohbet, iki saatten fazla sürdü.

Cumartesi günü düzenlenen mitingde Musk, Trump'ı ifade özgürlüğünün savunucusu olarak gösterdi ve Demokratların "ifade özgürlüğünü, silah taşıma hakkını ve oy kullanma hakkını elinizden almak istediğini" iddia etti. Musk, ayrıca Kaliforniya'daki seçmen kimliği zorunluluğunu yasaklama çabalarını da eleştirdi.

Bu miting, Temmuz ayında Trump'a düzenlenen suikast girişiminin gerçekleştiği aynı yerde yapıldı. Olay sırasında kurşunlardan biri Trump'ın sağ kulağını sıyırmış, destekçilerinden Corey Comperatore hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı.