Dünya

Elon Musk, Alman Der Spiegel Dergisini Trump ve kendisinin suikasta uğramasını teşvik etmekle suçladı

Elon Musk, Alman dergisi Der Spiegel'in kendisini ve ABD başkan adayı Donald Trump'ı hedef gösterdiğini iddia etti.

Abone Ol

Dergi, teknoloji milyarderi Musk'ı ABD'de demokrasiyi tehdit eden bir figür olarak değerlendiren bir makalede, onu Nazi dönemi medya patronu Alfred Hugenberg ile karşılaştırmıştı.

Musk, sosyal medya platformu X üzerinden Der Spiegel'in makalesine ait, kendisi ve Trump'ın fotoğrafının montajlandığı bir görüntüyü paylaşarak, "İkinci düşman" başlığına dikkat çekti. Musk, "Geleneksel ana akım medya, bu tür saldırılarla Trump ve benim suikasta uğramamızı teşvik ediyor," dedi.

Der Spiegel'in Savunması

Der Spiegel, makalesini savunarak, Musk'ın iş dünyasından siyasete geçişini ve yanlış bilgi yayma konusundaki rolünü ele aldığına dikkat çekti. Dergi, Musk'ın gücü elinde toplama sürecini eleştirel bir gözle izlemek zorunda olduklarını ifade etti.

Musk, makalede kendisinin ABD'deki sağ popülist hareketlerle yakınlığının, 1933'te Hitler'in kabinesine katılan medya patronu Alfred Hugenberg'e benzetilmesine tepki gösterdi. "Bunu hiç beklemiyordum!" diyen Musk, Der Spiegel'i eleştiren sağcı Alman influencer Naomi Siebt'in bir videosunu paylaşarak, "Bu adamlar her şeyi yutar," şeklinde esprili bir yorumda bulundu.

Der Spiegel, makalesinde Hugenberg'in 1920'lerde bir medya imparatorluğu satın aldığını ve bunu seçim kampanyasında kullandığını belirterek, Hugenberg-Musk karşılaştırmasının, Musk'ın modern demokrasi üzerindeki potansiyel tehlikesine dikkat çekmek amacıyla yapıldığını ifade etti.

Musk'ın Siyasi Desteği

Musk, Trump'a olan desteğini çeşitli yollarla göstermeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta, ABD'nin Pennsylvania eyaletinde kayıtlı Trump destekçileri için silah hakları ve ifade özgürlüğünü savunan bir dilekçeye imza atanlara rastgele nakit ödüller vaat etmişti. Ayrıca, Philadelphia banliyölerinde Trump lehine bir miting düzenledi ve Trump ile diğer Cumhuriyetçilerin seçimlerde başarılı olmaları için 70 milyon dolardan fazla bağışta bulundu.