Gündem

Elektronik düzenekle YKS'ye girdiler: 1 tutuklama!

Isparta’da Yükseköğretim Kurumları Sınavı‘nın (YKS) TYT oturumunda bir öğrencinin üzerinde elektronik düzenek olduğu tespit edildi. ChatGPT kullanarak kopya çektiği tespit edilen 2 şüpheliden 1’i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Abone Ol

Isparta'da TYT sınavında bir öğrenci ChatGPT kullanarak kopya çekerken yakalandı. Kopya düzeneği öğrencini ayakkabısından çıktı.

Hafta sonu 3 milyonu aşkın öğrenci Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girdi. 

Sınavların hemen ardından Isparta'dan kopya haberi geldi. YKS'nin TYT oturumu sırasında M.E.E. isimli öğrenci, sınav salonunda düzenek yardımı ile kopya çekti. Sınav gözetmenleri durumu fark ederek çocuğun sınavını durdurdu. Düzenek incelendiğinde ise şahsın, arayüz ve yazılım yardımı ile soruları ChatGPT isimli yapay zeka programına çözdürdüğü tespit edildi.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri YKS’nin TYT oturumunda üzerinde elektronik düzenek olduğu tespit edilen M.E.E ve A.B isimli şahısları yakaladı. Şüpheli şahıslar hakkında yapılan adli işlemlerin ardından şüpheli M.E.E., çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine teslim edildi.