Gündem

Elazığ Şehir Hastanesi deprem izolatörleri sayesinde güvenle hizmet verdi

Malatya'nın Kale ilçesi merkezli 5,9 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da da hissedildi. Fethi Sekin Şehir Hastanesi, deprem izolatörleri sayesinde hasar almadı.

Abone Ol

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından, yüksek teknolojili deprem izolatörlerinin sağladığı güvenlik sayesinde herhangi bir hasar yaşamadı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Şüheda Kaya, deprem izolatörlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu yaşadığımız üçüncü büyük deprem. Bu depremlerden hiçbirinde hastanemiz hasar almadı” ifadelerini kullandı.

Hastaneye Başvuranlar  

Depremin hemen ardından hastaneye 56 kişinin başvurduğunu belirten Kaya, bu kişilerin çoğunun deprem paniği nedeniyle yaralanan vakalar olduğunu ifade etti. “Şu an itibarıyla 5 hastanın yatışı yapıldı. Diğer hastaların acil serviste gerekli müdahaleleri yapıldı ve peyderpey taburcu ediliyorlar,” diye ekledi. 

Deprem İzoletörlerinin Önemi

Kaya, hastanelerinin 24 Ocak 2020'deki Elazığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki deprem ile 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenmediğini hatırlatarak, hastanede toplam 872 deprem izolatörünün bulunduğunu söyledi. “Güvenli bir şekilde acilde ve polikliniklerde hizmetlerimize devam etmekteyiz,” dedi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi

Öte yandan, depremden etkilenen Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne başvuran 48 kişiden 44'ü taburcu edilirken, 4 kişinin tedavisi devam ediyor. Elazığ'daki sağlık kurumları, deprem sonrası etkili bir hizmet sunarak, hastaların güvenliğini sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor.