Ekseni kaymış ABD, şaftı kaymış AB…

Abone Ol

ABD’de yapılan başkanlık seçimi üzerinden spekülatif yorumlar analizler medyada gırla gitmektedir.

Anlaşılan o ki, United States of America/ Birleşik Amerika Eyaletleri (siteleri)/USA, ekseninden kaymıştır.

USA’yı ‘Birleşik Amerika Devleti’ olarak tercüme etmek ilk adımda bir algı operasyonu uygulamak demektir.

Birleşik sitelerin yönetimi, küresel güç/sermayeyi yönetenler tarafından ihdas edilen ‘Başkanlık’ ile Pentagon&CIA&FBI&Medya araçlarıyla yönetilir…

Sermayeyi yönetenlerin birleşik kapları şirketler, siyasi kuruluşlar, sifil toplum örgütleri ve medyadır.

Doğulu kafa/mantık, en başta site’yi devlet olarak anlamakla, batıda olup bitenleri gerektiği gibi anlama noktasında manipülasyona uğramıştır.

Amerika kıtasının kuzeyinde, hırsız, serseri, katil ve acımasız sığır çobanları eliyle kurulan sitelerin eyalet olarak tercümesi de bir mantık manipülasyonudur.

Bu mantık manipülasyonu içinde, Batı’nın stratejileri ve planları ve bunların işleyişine yönelik yapılan analizler ve öngörüler hep defolu olmak zorundadır.

ABD’ de yaşanan başkanlık seçimlerine,  bu gücün dünyaya yönelik politikaların edilgeni konumundakilerin yaptığı analiz, tahterevallinin diğer ucundan bakanların durumundan farklı bir sonuç vermeyecektir.

Amerika Birleşik Siteleri arasındaki münasebet geçmişten daha çok sıkıntılı bir süreç yaşamaktadır. Yönetimsel rekabet içinde araçlar ve birleşik kaplar arasındaki menfaat çatışmaları, görüş farklılıkları, 10 yıl öncesinden çok daha derin ve serttir.

Bu eksen kayması, stratejilerinde ve dünyaya uyguladıkları politikalarda, kendisini çok farklı biçimde çelişik ve çatışmacı ve istikrarsız olarak tezahür ettirmektedir.

AB içinde aynı şey geçerlidir. Aradaki fark birindeki eksen kayması diğerinde şaftın kaymasına sebep olmuştur. Dolayısıyla motorun gücü tekerlere ulaşmakta sorun yaşamaktadır.

Mekanik bir düzeni, mekanizmalar arasındaki ilişkiyi doğru bir şekilde kurmadan, siyaset felsefesiyle izah etmek ahmakça bir iştir. Batı, dünyayı öğüten dev bir makinadır. Bu makinenin motoru ABD, tekeri AB’dir.

Bu arabanın kontağı elinde olanlar(Küresel güç/sermaye/Modern firavun) aksesuar değişimi yapmakla bu motor durmaz.

Bu makineyi iki şey durdurur, motorun durması, tekerlerin patlaması…

Teker patlaması, istetmesi bol bir arabanın yol almasına engel değildir.

İş motorun arızalanmasıdır. Motor arızasının binlerce sebebi olabilir. Benim dileğim, aynı zamanda öngörüm bu motor bu yükle çok kısa zamanda (10 yıl içinde) yatak saracaktır vesselam…