Siyaset

Ekrem İmamoğlu resmen aday! CHP İstanbul'da seçim çalışmalarını başlattı...

Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan lansman ile CHP İstanbul seçim çalışmaları resmi olarak başladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul’daki yerel seçim çalışmalarını resmi olarak başlattı.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen aday duyurusunda yerel seçimlerde yeniden aday olacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tam yol ileri" sloganıyla seçimler için çalışmaları başlattı.

Genel Başkan Özgür Özel ve İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de lansmanda açıklamalarda bulundu.

Lansmanda açılış konuşmasını Özgür Çelik gerçekleştirdi.

Çelik şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul 2019’dan beri katılımcı, adil bir yönetim tarafından yönetiliyor. Ekrem İmamoğlu yönetiminde önemli başarılar elde etti. Bu başarılar büyük engellemelere maruz kaldı. Hizmetleri engellemeye çalışanlara sesleniyorum. Burada cezalandırmaya çalıştığınız CHP değil, Ekrem İmamoğlu değil, İstanbullulardır ve İstanbullular bunu görüyor. Güzel yürekli ülkemizin güzel insanları bu tabloyu hak etmiyor. Bu yüzden tarihi bir seçim. 2028’e giderken halkımıza umut olacağız.

Biz bu ülkenin çimentosuyuz. CHP, ‘Yurtta barış’ diyen, ‘Dünya’da barış’ diyen Gazi Mustafa Kemal’in partisidir. Genel Başkanımız Özgür Özel öncülüğünde halkın gönlüne sevgi tohumları ekeceğiz. İstanbul’un 39 ilçesinde 30 bin sandığı 100 bin kişiyle savunacağız. İstanbul’u yeniden kazanacağız. Bunu İstanbul İttifakı’yla başaracağız. Mutlaka kazanacağız, mutlaka kazanacağız, mutlaka kazanacağız!"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise şu ifadeleri kullandı:

Özel'in sözlerinden satır başları şu şekilde:

“Napolyon’un bana dünyayı verseniz ona başkent yaparım dediği şehirde, Fatih Sultan Mehmet’in çağ açıp çağ kapattığı şehirde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkenin ziğneti dediği şehirde beş yıldır hizmet veren Ekrem İmamoğlu’nun yeniden beş yıl hizmet vermesi için bir aradayız.”

EKREM İMAMOĞLU SAHNEYE ÇIKTI

Özel’in konuşmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sahneye çıkarak seçim sürecini resmen başlatmış oldu.

İmamoğlu'nun açıklamalarından şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Kemal Atatürk, 10’uncu yıl nutkunda şöyle der: Az zamanda büyük ve önemli işler yaptık. Ve ardından şöyle devam eder: Fakat asla yaptıklarımızı asla kâfi görmeyiz. Çünkü çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Hazır mıyız İstanbul? Aziz Atatürk’ten aldığımız ilhamla az zamanda büyük ve önemli işler başardık. Bunca engele rağmen başardıklarımız bize güven ve cesaret veriyor.”

Ayrıntılar geliyor…