Gündem

Ekrem İmamoğlu, İngilizce hesabından Instagram yasağını eleştirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Instagram yasağıyla ilgili olarak İngilizce hesabından bir video paylaştı. Türkiye'deki Instagram yasağını eleştirmesi ve bunu yalnızca İngilizce sayfasında paylaşması "Türkiye’yi yabancı ülkelere şikayet etti." şeklinde algılanarak dikkat çekti.

Abone Ol

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Instagram yasağıyla ilgili olarak İngilizce hesabından bir video paylaştı.

Bu paylaşımında, Türkiye'deki Instagram yasağını eleştirerek, iletişim yasaklarının hiçbir topluma fayda sağlamadığına vurgu yaptı.

Paylaşımın Türkçe hesabında yer almaması ise "Türkiye’yi yabancı ülkelere şikayet etti." şeklinde algılanarak dikkat çekti.

İmamoğlu'nun Açıklamaları

İmamoğlu, sosyal medya platformlarına erişimin sınırlandırılması ile ilgili şu ifadelere yer verdi: 

"Bugün Türkiye'de Instagram yasaklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak iletişim yasaklarının hiçbir topluma faydası olmadığına yürekten inanıyorum. Sosyal medya platformlarına erişimin sınırlandırılması ifade özgürlüğünü kısıtlıyor ve bilgi akışını engelliyor. Yetkilileri bu kararı tekrar gözden geçirip yasağı kaldırmaya çağırıyorum. Daha açık ve bağlantılı bir toplum için birlikte çalışalım."