Gündem

Ekonomi Bakanı Zeybekci: CHP’nin en büyük beklentisi eskiye dönmektir

Abone Ol

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlığınca Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda düzenlenen vefa yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Zeybekci, millete hizmet etme gibi bir şerefi yaşadıklarını ve asla “ben” demediklerini söyledi.

‘Ben’ dediğimiz gün bittiğimiz gündür

“Hep beraber bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim yol arkadaşlarımız olmasaydı, siz olmasaydınız bu şehirde olan hiçbir şey olmazdı.” diyen Bakan Zeybekci, “Bugün bu şehirde gördüğümüz eserlerin hiçbiri olmazdı. Biz yaptık, siz yaptınız, hep beraber yaptık. ‘Ben’ dediğimiz gün bittiğimiz gündür. ‘Ben’ dediğimiz gün şeytanın ve fitnenin aramıza girdiği gündür ve andır. Biz, birbirini seçme imkanı olmayan kardeşleriz. Biz bu kardeşlikle Denizli’de gönülleri fethettik.” diye konuştu.

2018 yılında da büyüme devam edecek

15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain işgal girişimi sonrasında bile Türkiye’nin dünyada büyüme rekorları kırdığını ifade eden Zeybekci, brilik ve beraberliğin sağlanması halinde 2018’de de bu büyümenin devam edeceğini söyledi.

“CHP’nin en büyük beklentisi eskiye dönmektir”

Türkiye’nin 16 Nisan’da başkanlık sistemini hayata geçirerek koalisyonlardan kurtulduğunu ve inanılmaz bir dönüşüm geçirdiğini ifade eden Zeybekçi, şöyle konuştu:

“Türkiye bir daha seçim olduğunda ‘acaba tek başına iktidar gelecek mi, gelmeyecek mi? Gelmez ise kimin kiminle ne olacak’ tereddütleri yaşamayacak. Seçimler yaklaşırken yatırımlarla ilgili tereddütler, seçimlerden sonra yine tereddütler oluyordu. Bu koalisyon hastalığı yüzünden kıytırık bir koalisyona girebilmek için Türkiye’yi mahvettiler. Bu memlekette 30 yaşında kadınları, 33 yaşında erkekleri emekli ettiler. Birikti, 2001, 2002 krizi oradan geldi. Sosyal güvenlik sistemi artı verirken Turgut Özal zamanında o geldikten sonra sosyal güvenlik sistemi açık verdi. Yani şu anda asla ve asla tek başına iktidara gelebilme, yüzde 50 + 1 alabilme ümidi olmayan bu CHP’nin en büyük beklentisi eskiye dönmektir. Eskiye döndüğü zaman Türkiye için akıbet bellidir, yeniden o kaos günleri, yeniden iki ileri, üç geri gittiğimiz günler, yeniden namerde muhtaç olduğumuz günler, yeniden el açtığımız günler. İşte o 16 Nisan’da bitti. Bu millet tekrar el koydu ve 16 Nisan’dan sonra artık şimdi gereğini yapmanın zamanı.”

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Enflasyonla mücadeleyi ihmal etmeyeceğizTürkiye