Spor

Eczacıbaşı Dynavit, Kulüpler Dünya Şampiyonası'nda finalde

FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde temsilcilerimizden Eczacıbaşı Dynavit, Dentil Praia'yı 3-1 mağlup etti ve adını finale yazdırdı.

Abone Ol

Eczacıbaşı Dynavit Kadın Voleybol Takımı, FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası yarı finalinde Brezilya'nın Dentil Praia ekibini 3-1 yenerek finale yükseldi.

Çin'in Hangzhou kentinin ev sahipliği yaptığı şampiyonanın yarı final müsabakasında maça iyi başlayan turuncu-beyazlı takım, ilk 2 seti zorlanmadan 25-16 ve 25-12 kazandı. Rotasyona giden Eczacıbaşı, çekişmeli geçen üçüncü seti 27-25 kaybedince skor 2-1'e geldi. Dördüncü sette rakibinin direncine rağmen etkili bir performans sergileyen Eczacıbaşı Dynavit, bu bölümü 25-21 alarak maçı 3-1 galibiyetle tamamladı.

Eczacıbaşı'nda kaptan Boskovic 23 sayıyla galibiyetin mimarı oldu. Stevanovic 14, Voronkova 13, Hande ise 11 sayıyla galibiyete katkı verdi. Brezilya temsilcisinde ise Tainara'nın 20 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

Gruptaki 2 maçını set vermeden kazanan turuncu-beyazlı takım, yarı finali de 3-1'lik galibiyetle geçti. Organizasyonda 2015 ve 2016'da şampiyon, 2019'da ise ikinci olan Eczacıbaşı, 4. kez adını finale yazdırdı.

Finali 2 Türk takımı yapabilir

Finale yükselme başarısı gösteren Eczacıbaşı Dynavit’in rakibi VakıfBank-Tianjin Bohai Bank maçının kazananı olacak.

Bugün TSİ 14.30’da başlayacak maçta VakıfBank, Çin temsilcisini yenmesi halinde FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde tarihte ilk kez iki Türk takımı karşı karşıya gelecek.