Gündem

e-Devlet'e iki yeni hizmet eklendi! e-Devlet plaka güncelleme ve sıfırlama başvurusu nasıl yapılır?

e-Devlet hizmetlerine iki yeni özellik eklendi. Vatandaşlar e-Devlet web ve mobil uygulama üzerinden kamu kurumlarına gitmeye gerek kalmadan işlemlerini bir tık ile uzaktan hallediyor. Zamandan tasarruf sağlayan bu uygulamaya otomobil sahiplerini ilgilendiren iki yeni özellik eklendi. İşte e-Devlet'e gelen yeni özellikler...

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir

e-Devlet, Türkiye'de devlet hizmetlerini dijital ortamda sunan bir platform. Vatandaşlar, e-Devlet Kapısı'nın web sitesini veya mobil uygulamasını kullanarak; nüfus ve vatandaşlık, SGK, vergi, eğitim, sağlık ve belediye hizmetlerine erişim sağlıyor. Kurumlara gitmeden tek tıkla, hızlı ve güvenli erişim sağlanarak işlemler gerçekleştiriliyor. Bu uygulamaya otomobil sahiplerini ilgilendiren iki yeni özellik geldi.

Artık HGS kullarınıcıları e-Devlet üzerinden PTT sekmesine girerek gerçek veya tüzel kişi ile plaka güncelleme ve plaka sıfırlama başvurusu yapabiliyor. Uygulama Temmuz ayı itibarıyla başladı. 

PLAKA GÜNCELLEME VE SIFIRLAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

e-Devlet Kapısı uygulamasına TC kimlik numarası ve PTT'den aldığınız (değiştirdiyseniz yeni şifre) şifreniz ile giriş yapın.

Arama Kısmına "PTT" yazın ve altında yazan PTT Müdürlüğü yazısına tıklayın.

Çıkan sekmede;

HGS Plaka Güncelleme/Plaka Sıfırlama Başvurusu (Gerçek Kişi)
HGS Plaka Güncelleme/Plaka Sıfırlama Başvurusu (Tüzel Kişi)

seçeneğini göreceksiniz. Üzerine tıklayarak yönlendirilen sayfadan başvurunuzu yapabilirsiniz.

Konuya dair detaylı bilgiler ise PTT AŞ’nin resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.