Dünya

Düsseldorf'ta Türk akademisyenler ve öğrenciler yeni akademik yıl için bir araya geldi

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen yeni akademik yıl resepsiyonunda, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen Türk akademisyenler, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri, Erasmus programı katılımcıları, stajyerler, iş insanları ve dernek temsilcileri bir araya geldi.

Abone Ol

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul ve Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Türk akademisyenlerin yanı sıra Alman akademisyenler de katılım gösterdi.

Başkonsolos İzbul, burada yaptığı konuşmada, bu buluşmanın öğrencilerin birbirleriyle tanışarak ve akademik kariyerlerine yön verebilecek mentörlerle tanışarak güçlü bir ağ kurmalarına olanak tanıdığını vurguladı.

Eğitim Ataşesi Gamze Bozgöz ise, "Bölgemizde ilk kez düzenlenen bu akademik yıl açılış resepsiyonu, farklı üniversitelerde eğitim alan Türk öğrencilerin ve akademisyenlerin bir araya gelerek dayanışma ruhu oluşturmasını sağlıyor. Bu durum, Türk öğrencilerin yurt dışında eğitim alırken kendilerini daha güçlü hissetmelerini, Türkiye ile bağlarını kuvvetlendirmelerini ve eğitim süreçlerinin sonunda kazandıkları bilgi ve birikimi ülkemize kazandırmalarını büyük ölçüde destekliyor," dedi.

Bielefeld Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yüksel Ekinci ise, Almanya’da yabancı öğrenci olarak üniversite eğitimi almanın zorluklarına değinerek, bu zorlukların yılgınlık yaratmaması gerektiğini, başarının daha fazla çalışmakla mümkün olabileceğini belirtti.

Konuşmaların ardından, Köln Müzik ve Dans Yüksekokulu öğrencileri Gökçe Çatakoğlu ve Jack Wales, gitar ve keman dinletisi sundu.