Kültür Sanat

Dünyada bu hafta hangi etkinlikler yapılacak?

Bu hafta, dünya genelindeki çeşitli şehirlerde konserlerden tiyatrolara, sergilerden kitap fuarlarına kadar geniş bir etkinlik yelpazesi sunulacak. İşte etkinlik takvimi...

Abone Ol

New Mexico, Santa Fe'de 15 Ağustos'ta açılacak olan "Yerel Topluluklar Sanat Fuarı", Kuzey Amerika yerlilerinin kültürünü, geleneğini ve günlük yaşamını yansıtan sanat eserlerine ev sahipliği yapacak.

KONSERLER

Pop yıldızı Taylor Swift 15 ve 20 Ağustos'ta Londra'da, Paul McCartney 14 ve 15 Ağustos'ta Manchester'da, Coldplay ise 15 ve 18 Ağustos'ta Münih'te sahne alacak. AC/DC, yarın Paris'te ve 17 Ağustos'ta Dublin'de, Justin Timberlake ise 15 Ağustos'ta Amsterdam'da performans sergileyecek. Metallica, 16 ve 18 Ağustos'ta Minnesota'da, Bruce Springsteen 15 ve 18 Ağustos'ta Pennsylvania'da, Red Hot Chili Peppers 17 Ağustos'ta Ohio'da olacak. Rock grubu Deep Purple da ABD turu kapsamında 14 ve 15 Ağustos'ta Florida'da sahne alacak.

FİLM FESTİVALLERİ

"Edinburgh Uluslararası Film Festivali", 15 Ağustos'ta İskoçya'nın Edinburgh şehrinde başlayacak ve bu yıl 77. kez düzenlenecek festivalde Thelma Schoonmaker ile bir söyleşi gerçekleştirilecek. Saraybosna Film Festivali ise 16 Ağustos'ta Bosna-Hersek'te başlayacak ve 54 film farklı kategorilerde ödüller için yarışacak.

ABD'DE VİZYONA GİRECEK FİLMLER

16 Ağustos'ta ABD sinemalarında, Fede Alvarez'in yönettiği "Alien: Romulus", Sean Wang'ın yönettiği "Didi", Austin Peters'ın yönettiği "Skincare" ve Albie Hecht'in animasyon komedisi "Ryan's World the Movie: Titan Universe Adventure" gibi filmler gösterime girecek. Ayrıca, Jean Reno'nun yeni filmi "My Penguin Friend", Elliot Page'in "Close to You" ve Jay Will ile Mary J. Blige'in rol aldığı "Rob Peace" ile Jason Raphael'in "bUMS" filmleri de aynı gün vizyona girecek.