Dünya düzenine çomak sokmak

Abone Ol

Emperyalistlerin kurduğu dünya düzeni yine kendi elleriyle sarsılıyor. Kokuşmuş, adaletsiz, zalim düzenin iflas ettiğinin sinyallerini ABD’nin yeni Başkanı Trump veriyor. Tabii bu söylemler Obama’nın seçildiğinde konuştuğu sözler gibi değilse üzerinde durmaya değer. Ne diyor Trump: “NATO köhnemiş kurumdur.” Çok doğru söylüyor. Sovyetlerin köhnemiş kurumu Varşova Paktı batalı neredeyse 30 sene oldu. Sıra NATO gibi eski dünya düzenin kurumlarında. Birleşmiş Milletler sadece birleşmiş emperyalistlerin güdümünden çıkarak insanlığın hizmetinde bir kurum olmalı.

Trump seçim konuşmalarında Müslümanları Amerika’ya sokmayacağını söyleyince çok kızmıştık. Adam haklı ne işimiz var Amerika’da. Herkes safını belirlesin bizim kapımız açık, bütün Müslümanları Türkiye’ye gelmeye davet ediyorum.

Turizm için gelin, yatırım için gelin, kardeşlik için gelin… Daha iyi bir dünya düzeni için gelin…

Siz geldikçe hepimiz bereketleneceğiz. Bağdat’ın, Kahire’nin, Arakan’ın, Bosna’nın, Somali’nin yüzü gülecek.

Siz geldikçe hainlerin oyunu bozulacak. Siz geldikçe biz hep birlikte bir olacağız.

Ey ümmet! Burada dün olduğu gibi hepimize yer var. Bu kadim medeniyet ülkesini evlatlarıyla buluşturmak istiyoruz.

Yanlış anlamayın ABD lideri gibi ben de sadece bir din mensuplarını çağırmıyorum. Ey Hıristiyanlar, Ey Yahudiler, Ey Budistler, Ey Hindular sizde gelin, kapımız size de açık. Tıpkı dün İspanya’dan getirdiğimiz Yahudiler gibi. Yine emin olun bu gün Filistin’de Yahudilerin Müslümanlara davrandığı gibi size davranmayacağız. Bu topraklar adalet yurdu olmaya en açık insanların yaşadığı coğrafyadır.

Dünyayı yöneten ülkeler yavaş yavaş sahneden çekiliyor. Avrupa Birliği Almanya’yı, Fransa’yı, İtalya’yı bitirdi. İngiltere eski kurt durumu fark etti ve birlikten çekildi. Birlik bürokratlarının eline geçen ülkeler lidersiz kaldı. Düşük profilli eski dünyanın temsilcisi ülke yöneticilerinin dünyanın gidişatında yeri kalmadı.

Bir de dünyanın diğer bölgelerinde emperyalistlerin çizdiği coğrafyalara mahkûm milletler var. Siz de artık uyanın, ses verin, katkı verin, yeni kurulacak adaletli bir dünya için hep birlikte çalışalım.  Zalimlerin, hainlerin değirmenine su taşımaktan vazgeçin. Gün bugün zaman bu zamandır. Sakın ola Arap baharındaki gibi tezgâha gelmeyin. Dikkatli olun!

Dünyanın her yerinde emperyalizmden güç alan devşirme yerli adamlar vardır. Onlar ağa babalarının lafından çıkmaz.  Onlar halklara rağmen halkı yöneten tiplerdir. Köhnemiş düzenlerin ihtiraslı adamları, siz de bir kez daha kendinizi yoklayın. Unutmayın dünyada hepimizin başına gelenler, kendi elimizle yapıp ettiklerimizdendir.

Trump’ın cesur konuşmaları bana bunları hatırlattı. Şu anda göründüğü kadarıyla Trump, kendi olarak hür ve bağımsız fikirlerini ifade ediyor. Henüz perde arkasındaki kara gözlüklü amcalar devreye girmedi. Girmek için heyecanla Trump’ın başkanlık koltuğuna oturmasını bekliyorlar.  Dünyayı bu kara gözlüklü, karanlık adamlardan kurtarmak lazım…