Dünya

Dr. Dre, 10 milyon dolar tazminat davasında tacizle suçlanıyor

Dr. Dre, 2021'deki maliyetli boşanmasında eski eşi için arabuluculuk yapan evlilik danışmanının taciz iddialarıyla karşı karşıya kaldı.

Abone Ol

Los Angeles County Çocuk ve Aile Hizmetleri Departmanı'nın eski tıbbi direktörü ve psikiyatrist Dr. Charles J. Sophy, rapçi ve yapımcı Dr. Dre'yi (gerçek adı Andre Young) “kötü niyetli bir taciz kampanyası” yürütmekle suçlayarak Los Angeles'ta dava açtı. 

Dr. Dre’nin eski eşi Nicole Young, 24 yıllık evliliklerinin ardından boşanma davası açtı ve şiddet davranışlarını gerekçe gösterdi. Dre, bu iddiaları reddetti. Boşanma, Aralık 2021'de 100 milyon dolar (91,5 milyon Euro) tutarında bir anlaşmayla sona erdi.

Sophy, Paris Hilton, Michael Jackson ve Mel B gibi ünlü isimlerle çalışmış bir danışman olarak, 2018’de çiftin birlikte terapist olarak çalışması için görevlendirildi ve boşanma süreci boyunca da onların yanında oldu. 

Sophy'nin avukatı, “Dre, arabuluculuk sürecini bir iyileşme fırsatı olarak değerlendirmek yerine, arabuluculuk sürecindeki hayal kırıklıklarını Dr. Sophy üzerine boca etmeyi tercih etti. Bu hayal kırıklıkları, neredeyse bir yıl süren geç saatlerdeki mesajlar, tehditler ve homofobik söylemlerle kendini gösterdi,” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Sophy, 2023'te Dre ile iletişimlerini kestikten aylar sonra, tehdit edici mesajlar almaya başladığını iddia etti. Dre'nin, Sophy'ye yönelik, “Bunun bedelini ödeyeceksin” yazdığı, bunun da Sophy'nin birinin Dre hakkında medya önünde olumsuz konuşmasını sağladığına dair suçlamalara atıfta bulunduğu öne sürüldü.

"Temelsiz ve mantıksız"

Dre’nin doktorun “etik ihlalleri” hakkındaki suçlamalarına yanıt olarak, Sophy, bu “temelsiz ve mantıksız” iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Mesajların yoğunluğunu ilk başta görmezden gelmeye çalıştığını ancak güvenliği için endişe duymaya başladığını ifade etti.

Sophy, Dre’ye karşı açtığı davada en az 10 milyon dolar (91,5 milyon Euro) tazminat talep ediyor. 

Davanın belgelerinde, “Dr. Sophy sürekli bir korku içinde yaşıyor. Young’ın sürekli taciz edici davranışlarının ciddiyeti, Dr. Sophy’yi hukuki yollara başvurmaya ve korunma talep etmeye zorladı. Hiç kimse sürekli korku içinde yaşamamalı. Ancak Dr. Sophy, ironik bir şekilde, kendi ailesinin çatışmasını çözmesine yardımcı olmaya çalıştığı için bu duruma düştü,” denildi.

Dre’nin avukatı, Sophy'nin davasının Dre'nin doktorun tıbbi lisansının iptal edilmesi için yaptığı gizli başvuruya yanıt olarak açıldığını belirtti. 

Avukat Howard King, “Dr. Sophy, tüm uygulanabilir bakım standartlarını büyük bir ihlal ile, hem Bay hem de Bayan Young'ı tedavi ederken, aynı zamanda onların çocuklarını da 'tedavi' ederek tartışmalı bir boşanma sürecine dahil oldu. O, çocuklarından birinin Bay Young’a karşı taraf tutmasını teşvik ettiğini, hatta oğlunu sahte iddialarla basına gitmesi için cesaretlendirdiğini öğrendikten sonra görevden alındı. Dr. Sophy, Tıp Kurulu'nun bu iddiaları araştırma girişimlerini sürekli reddetti, ancak şimdi Tıp Kurulu baskısını hissederken bu çaresiz davayı açtı,” dedi.