Ekonomi

Döviz kurunda rekorlar sürüyor! 19 Ağustos döviz kuru ne kadar?

19 Ağustos Dolar - Euro kaç TL? Geçen hafta rekorlar kıran döviz kurları, yeni haftanın ilk gününe nasıl başladı? Bankalar arası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro alış-satış fiyatlarında son durum...

Abone Ol

Ekonomi piyasalarında alınan kararların etkisiyle geçen hafta rekor seviyelere ulaşan döviz kurları, yeni haftanın ilk gününde de dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle dövizle ticaret yapanlar ve yatırımcılar, dolar ve eurodaki anlık fiyat değişikliklerini yakından takip ediyor.

Geçtiğimiz hafta, euro 37 TL'yi aşarak tarihi bir rekor kırmıştı. Yeni haftanın ilk iş günü olan 19 Ağustos 2024 Pazartesi itibarıyla euro, 37,27 TL'den işlem görüyor. Eurodaki bu yüksek seviyeler, piyasaların halen oldukça hareketli olduğunun bir göstergesi.

Dolar ise, geçtiğimiz haftayı 33,68 TL seviyelerinde kapatmıştı. Haftanın ilk gününde dolar kuru 33,6684 TL'den alınıp 33,6817 TL'den satılıyor. Döviz kurlarındaki bu dalgalanmalar, ekonomi piyasalarında yaşanan gelişmeler ve yaklaşan faiz kararlarıyla yakından ilişkili.

Yatırımcılar, bu hafta döviz kurlarının nasıl bir seyir izleyeceğini merakla beklerken, döviz piyasasındaki hareketlilik, ekonomik beklentiler ve alınacak kararlar çerçevesinde şekillenmeye devam edecek.