Dünya

Donald Trump suikast girişimine uğradığı alanda tekrar miting düzenleyecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da suikast girişimine uğradığı Pensilvanya'nın Butler bölgesinde 5 Ekim'de yeniden miting yapacak. Mitingde, hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore anılacak ve yaralılar için şükranlar sunulacak.

Abone Ol

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'da silahlı saldırıya uğradığı Pensilvanya'nın Butler bölgesinde tekrar bir seçim mitingi düzenleyecek. 13 Temmuz'daki miting sırasında Trump, destekçilerine hitap ettiği sırada bir saldırgan tarafından hedef alındı. Saldırı sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), yaşanan olayı bir suikast girişimi olarak tanımladı ve saldırıda öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirdi. Trump’ın mitinginde hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore, olay sırasında yaralanan James Copenhaver ve David Dutch ise saldırıdan etkilenmişti.

Trump, suikast girişiminin yaşandığı alanda yapacağı mitinge yönelik olarak 5 Ekim'de geri döneceğini duyurdu. Seçim kampanyası resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Başkan Donald J. Trump, üç aydan az bir süre önce hayatına yönelik bir tehdit ile karşılaştığı Pensilvanya'nın Butler bölgesindeki alana miting yapmak için dönecek," ifadeleri yer aldı.

Anma Töreni ve Şükranlar

Trump'ın mitingi, suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore'un anısına düzenlenecek bir tören de içerecek. Açıklamada, Trump'ın olayda yaralanan Copenhaver ve Dutch'ı anacağı ve güvenlik güçlerine, ilk müdahale ekiplerine ve topluluk üyelerine şükranlarını ileteceği belirtildi.

Kararlılık Vurgusu

Açıklamada ayrıca, son dokuz hafta içinde Trump'ın hayatına yönelik iki suikast girişimi yapıldığına dikkat çekilerek, "Başkan Trump, misyonunu sonuna kadar götürmek için her zamankinden daha kararlı," ifadeleri kullanıldı. Bu miting, Trump’ın siyasi kariyerinin yanı sıra, destekçilerine güçlü bir mesaj iletme fırsatı olacak.