Ekonomi

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi?

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte elektrik ve doğalgaz fiyatlarına olası zam beklentisi, enflasyon üzerindeki etkisiyle yakından takip ediliyor.

Abone Ol

Kış ayları öncesinde, elektrik ve doğalgaz tarifelerindeki olası değişiklikler merak konusu oldu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ekim ayı için elektrik tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Mevcut tarife, üç ay boyunca geçerli olacak.

Ancak sektör temsilcileri, maliyetlerde olağanüstü bir artış yaşanması durumunda bu süre içerisinde tarifelerde değişiklik yapılabileceğini belirtiyor.

Doğalgaz tarafında ise, BOTAŞ’ın ay sonunda toptan satış tarifelerini açıklaması bekleniyor. Yetkililer, enflasyona doğrudan etki eden bu fiyatlarda, konut aboneleri için bir artışın öngörülmediğini ifade ediyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji fiyat ayarlamalarının enflasyon üzerindeki etkisini dikkate aldıklarını vurgulamış, fiyatlandırmada bu unsurların gözetildiğini belirtmişti.