Güncel

Diyarbakır, Elazığ, Malatya'da okullar tatil mi? Deprem bölgesinde okullar açık mı?

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Belediye Başkanı ve Vali'den son duruma ilişkin açıklamalar geldi.

Abone Ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 16 Ekim 2024'te saat 10:46'da Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Diyarbakır, Elazığ ve çevre illerde de hissedilen sarsıntı sonrası bölgede paniğe yol açtı.

Diyarbakır, Elazığ, Malatya'da okullar tatil mi?

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kriz merkezinde olduğunu belirterek, "Depremin ardından bir panik havası var, ancak şu ana kadar herhangi bir olumsuz haber almadık. Can ve mal kaybı ile ilgili bir ihbar gelmedi, ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Deprem bölgesinde okullar açık mı?

Depremin ardından Malatya Valisi, il genelinde okulların tedbir amaçlı tatil edildiğini duyurdu. Öğrencilerin ve ailelerin güvenliği için tüm eğitim faaliyetlerine ara verildiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AFAD ve ilgili kurumlarımız tüm ekipleriyle saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

Hasar ve İncelemeler Devam Ediyor

AFAD ve diğer ekipler, bölgede olası hasar ve yıkımın tespiti için çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar yıkılan bina tespit edilmezken, yetkililer halkın tedbirli olmasını ve olası artçı sarsıntılara karşı dikkatli davranmasını öneriyor.

Depremle ilgili son gelişmeleri ve resmi açıklamaları takip etmek için AFAD ve ilgili kurumların duyurularını izlemeye devam edin.