Gündem

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti sürüyor: Sonuna kadar bekleyeceğiz

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşmak isteyen ailelerin, Diyarbakır'da eski HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi, 1807'nci gününde devam ediyor. Anneler, özlem ve acı içerisinde sonuna kadar bekleyeceklerini ifade etti.

Abone Ol

Diyarbakır anneleri, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için eski HDP il binası önünde oturma eylemi yapmaya devam ediyor.

"OĞLUMU ALANA KADAR BEKLEYECEĞİM"

Ellerinde çocuklarının fotoğraflarıyla bekleyişlerini sürdüren annelerden Fatma Bingöl, İstanbul'dan gelerek 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Tuncay için eylemde bulunduğunu belirtti. Bingöl, "Evladımı istiyorum. Anneyim, yüreğim yanıyor. Çocuklarımız için buradayız. Sonuna kadar buraya geleceğim, oğlumu alana kadar da bekleyeceğim," dedi ve oğluna güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulundu.

"OĞLUM BENİ DUYUYORSAN POLİSİMİZE TESLİM OL"

Bir diğer anne Bedriye Uslu ise oğlu Mahmut'a kavuşma ümidiyle oturma eylemini sürdürdüğünü ifade etti. Uslu, "Mahmut oğlum, beni görüyor, duyuyorsan gel devletimize, askerimize, polisimize teslim ol," şeklinde çağrıda bulundu.