Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Peygamber Efendimizi örnek almalıyız

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Peygamber Efendimizi her açıdan örnek almalıyız. Onun ibadetlerine titizliği ve ümmetinin ibadetinden taviz vermemesi en büyük örnekliklerindendir” dedi.

Abone Ol

Erbaş, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki Merkez Camii'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Cuma namazı öncesi yaptığı konuşmada, “İslam, nerede yaşarsak yaşayalım hepimizi büyük bir mabette, bu Cuma günü dil, renk ve ırk ayrımı olmaksızın bir araya toplayan büyük bir nimettir. Bu nimeti yeryüzüne ulaştıran Allah Resulü Hz. Muhammed Mustafa'nın (s.a.s.) doğumunu kutluyoruz. Rabbimiz, hepimizi Peygamber Efendimizin (s.a.s.) şefaatine nail eylesin” dedi. 

Erbaş, “Şüphesiz Resulullah’ta sizin için en güzel örnek vardır” ayetini hatırlatarak, “Peygamber Efendimizi (s.a.s.) örnek alalım; onun ibadetlerine olan bağlılığı tüm ümmet için bir örnektir” diye ekledi. 

Namazın önemine değinerek, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ‘Namaz dinin direğidir’ ve ‘Namaz müminin miracıdır’ buyurmuştur. Bu muhteşem mabette, Peygamberimizin bu mübarek sözlerine uyarak namaza olan bağlılığınızı gösteriyorsunuz. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de ‘Namaz insanı bütün kötülüklerden alıkoyar’ buyuruyor. Biz de ibadetlerimize sığınarak namazımızı ihmal etmemeye çalışıyoruz. İnşallah, çocuklarınız ve nesliniz de her zaman namazla birlikte olurlar; ezanlar da kıyamete kadar minarelerden gökleri inletir şekilde okunmaya devam eder.”