Gündem

Diyanet: Hac organizasyonunda yetkili tüm acenteler aynı fiyatı uygulamaktadır

Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının büyük çoğunluğunun 6 bin dolarlık ücretle hac farizasını yerine getirdiğini ve yetkili seyahat acentelerinin aynı fiyatı uyguladığını duyurdu.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac organizasyonu ücretleriyle ilgili kamuoyunda dolaşan yanlış bilgilere karşı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, hac organizasyonu ücretlerinin belirlenmesinin Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından değil, Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ücret Belirleme Süreci

Açıklamada, Hac ve Umre Kurulu’nun, 7 Bakan Yardımcısı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü ve Hac Umre Seyahat Acenteleri Derneği (HURSAD) temsilcisinden oluştuğu belirtildi. Diyanet, hac organizasyonu ücretinin 8 bin dolar olmadığını vurgulayarak, "Hacı adaylarımızın büyük bölümü 6 bin dolar fiyatla hac farizasını yerine getirmektedir. Hac organizasyonu kapsamında yetkili tüm seyahat acenteleri aynı fiyatı uygulamaktadır" dedi.

Özel Şirket İddiaları

Açıklamada, özel şirketlerin 2 bin 500 dolara hac organizasyonu hizmeti verdiği yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğu da belirtildi. Diyanet, bu iddiaların Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a yönelik "gerçek dışı ve iftiradan ibaret" olduğunu ifade etti.

Hukuki Adımlar

Açıklamada, gerçek dışı yorum ve iddialarda bulunanlar hakkında hukuki yollara başvurulacağı da kaydedildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, hac organizasyonu sürecinin şeffaflığına vurgu yaparak, hacı adaylarının mağdur olmaması için gerekli önlemlerin alındığını belirtti.