Dünya

Disney, yeni başkanını açıkladı ve CEO için zaman çizelgesini belirledi

Disney, eski Morgan Stanley CEO'su James Gorman'ı yeni başkan olarak atadı. Gorman, önümüzdeki yıl başında görevine başlayacak ve dokuz yıldır Disney'in yönetim kurulunda bulunan Mark Parker'ın yerini alacak.

Abone Ol

2010-2023 yılları arasında Morgan Stanley'nin CEO'su ve 2012-2023 yılları arasında başkanı olarak görev yapan Gorman, Disney'de halihazırda önemli bir deneyime sahip.

Disney, aynı zamanda uzun süredir CEO olan Bob Iger'in yerini alacak ismi belirlemek için resmi bir zaman çizelgesi açıkladı. Iger, 2015 yılında emekli olmayı planlamış olsa da, bu planını 2020'ye kadar uzattı. 2022'de şirketin yaşadığı mali sıkıntılar ve stratejik hatalar sonrasında Iger, halefi Bob Chapek'in yerine geri döndü.

CEO Değişimi 2026'da Gerçekleşecek

Iger'in mevcut sözleşmesi Aralık 2026'da sona erecek. Gorman, yaptığı açıklamada geçiş süreci için "yeterli zaman" olacağını belirtti. Disney, Iger'in yerini almak üzere hem iç hem de dış adayları değerlendirmeye devam ettiğini vurguladı.

Yeni başkan Gorman, daha önce Morgan Stanley'de CEO Ted Pick'in atanmasını yöneterek halef planlamasında tecrübeli olduğunu göstermişti. Iger, "Disney Yönetim Kurulu, James Gorman'ın uzmanlığı ve rehberliğinden büyük fayda sağladı. Onu bir sonraki başkanımız olarak seçtiğimiz için çok şanslıyız, özellikle de yönetim kurulunun halef süreciyle ilerlemeye devam ettiği bir dönemde," dedi.