Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Karşımıza çıkan hainleri Finike portakalı gibi sıkar geçeriz

Abone Ol

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Antalya’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finike Belediyesi Hazır Beton ve Parke Tesisi Açılış programında konuştu.

Hem içeride hem dışarıda Türkiye’nin önünü kesmek isteyen hainlerin olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Türkiye’nin adeta ayağına pranga vurmak isteyen, önüne set vurmak isteyen, ülkelerin ve değişik grupların, teröristlerin olduğunu uzun uzun sizlere anlatmaya gerek yok.” ifadelerini kullandı.

Finike portakalı gibi sıkar geçeriz

Türkiye’nin kalkınmasını engellemek için emperyalist güçleri arkasına alan terör örgütlerini ve destekçilerini durdurmak için güçlü olmamız gerektiğini ifade eden Çavuşoğlu, “Çok güçlü olursak karşımıza çıkan engelleri aşarız, zincirleri kırarız. Teröristleri bertaraf ederiz, tıpkı şimdi yaptığımız gibi. Bu millet yeri geldiği zaman tüm dünyaya kafa tutmasını bilir, kim olursa olsun karşımızda kimin olduğu önemli değil. Haklı olduğumuz yerde hiçbir engeli tanımayız. Hiç kimsenin karşısında boyun eğmeyiz ve karşımıza çıkanları da ezer geçeriz. Onların hepsini tıpkı Finike portakalı gibi sıkar geçeriz. Tıpkı bugün yaptığımız gibi masaya gelmek isteyeni masaya çekeriz ama hainlik edeni de toprağa gömeriz. Dağlara, inlere gömeriz. Afrin’e de gömeriz, Fırat Kalkanı bölgesine de gömeriz.” diye konuştu.

“İnlerine gömeceğiz”

DAEŞ, PKK, YPG, FETÖ bütün terör örgütlerini inlerine gömeceklerinin altını çizen Çavuşoğlu, FETÖ’nün nerede olursa olsun dünyada peşinde olduklarını söyledi.

“Dünyanın neresinde olursa olsun hesap soracağız”

15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün düzenlediği hain işgal girişimine ilişkin konuşan Çavuşoğlu, o acıyı yaşatanlara hesap sorulacağını belirterek, “Dünyanın neresinde olursa olsun hesap soracağız. Dün Cezayir Dışişleri Bakanı geldi, görüşmelerimiz oldu. Cezayir’de de bazı hareketlilik başladı, Cezayir’i de o hainlere dar edeceğiz. Her yerde olduğu gibi. Şundan emin olun, güvenin. Askerimize güvenin, askerimizin içindeki hainler temizlendi. Polisimize jandarmamıza, tüm güvenlik birimlerimize güvenin. Bizlere güvenin, milli duruş sergileyen tüm siyasilerimize güvenin. Devlet Bahçeli’ye güvenin, Recep Tayyip Erdoğan’a güvenin, Binali Yıldırım’a güvenin, bizlere güvenin. Biz milli duruş sergileyerek, bir taraftan ülkemizi büyütmek için çalışıyoruz bir taraftan da karşımıza çıkan engelleri bertaraf etmek için kararlılıkla yolumuzda yürüyoruz. Her şartta da sizlere hizmet etmenin mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 “Bu kararın hiçbir bağlayıcılığı yoktur.”

Hollanda Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan kararına ilişkin Çavuşoğlu, “Bu kararın hiçbir bağlayıcılığı yoktur.” dedi.

Çavuşoğlu: PKK/YPG’yi korumak için Afrin’e gelenlere fırsat vermeyizTürkiye

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye tehditlere boyun eğmezDünya