Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: FETÖ’cü hainlerin peşini bırakmayacağız

Abone Ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Demre ilçesine yapılacak devlet hastanesi için belediye meydanında düzenlenen temel atma törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Çavuşoğlu,24 Haziran seçimleri ve FETÖ’yle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Artık koalisyon dönemlerinin bittiğini, partilerin seçimler öncesinde ittifak kurabildiğini belirten Çavuşoğlu, muhalefet partilerinin cumhurbaşkanı adaylarının “yıkım vaatleri”ni eleştirdi.

“Bir tarafta ‘Yaptık yapacağız, bu millet daha fazlasını hak ediyor, daha fazlasını yapmalıyız’ diyenler var diğer tarafta ise bugüne kadar ‘Yaptırmayız’ diyen, şimdiyse ‘yıkacağız, çöpe atağız’ diyenler var.” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, dünyanın en büyük projelerinin Türkiye’de hayata geçirildiğini söyledi.

“ALLAH’IN İZNİYLE BU OYUNLARI BOZACAĞIZ”

Muhalefete yönelik eleştirilerini sürdüren Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

‘Bunları durduracağız, hazır projeleri çöpe atacağız’ diyenler var. Bir taraftan gece gündüz terörle mücadele etmek için çaba sarf edenler var. Ordumuz, Mehmetçik’imizle, jandarmamızla, polisimizle tüm güçlerimizle, kurumlarımızla Türkiye’den ve ötesinden, nerede olursa olsun teröristleri temizleyeceğiz diyenler var. Diğer tarafta o teröristlere para, silah her türlü yardım götürenleri ve teröristlerin güdümünde olanları ve hatta ‘Türkiye’yi böleceğiz, kendi devletimizi kuracağız. PKK’yı terör örgütü olarak görmüyoruz’, Kobani’den sonra ‘Sokaklara çıkın, yakıp yıkın’ diyerek 60’tan fazla vatandaşımızın şehit olmasına sebep olanları hapisten çıkarmaya çalışanlar var. Bunların bazıları da güya sözde milliyetçi. Bunların hepsi bir oyunun parçası. Biz de diyoruz ki ‘Bu oyunu bozmaya geldik.’ Bugüne kadar oyunları bozduk, bundan sonra hep beraber Allah’ın izniyle oyunları bozacağız.”

FETÖ’CÜ HAİNLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

15 Temmuz 2016’da 249 vatan evladının şehit olduğu hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadeleye de değinen Çavuşoğlu, AK Parti kurulduğundan bu yana “e-muhtıra”, “MİT’e operasyon”, “Gezi olayları”, “17-15 Aralık FETÖ operasyonu” ve “15 Temmuz hain darbe girişimi” gibi engellerle karşılaştıklarını aktardı.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Hepsinin üstesinden milletimizle birlikte geldik. Karşımıza kim çıkarsa çıksın gelmeye de devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız ‘Topunuz, alayınız gelin’ diyor. FETÖ sınırın içindeymiş, ötesindeymiş hiç problem yok. Nerede olursa olsunlar o FETÖ’cü hainlerin ensesindeyiz, tutup getiriyoruz. Okullarını kapatıyoruz, kurumlarını kapatıyoruz. Hiçbirini bırakmayacağız. Milletimize sözümüz var. Ne gerekiyorsa yapacağız, peşini bırakmayacağız.”

“Kandil dümdüz edilecek”Türkiye