Gündem

Dindar nesle kin kusan 28 Şubat’çı kafa!

Abone Ol

Genç nesilin dini eğitimle öz kimliğine dönmesinden rahatsız olan CHP İstanbul Milletvekili Yarkadaş, 28 Şubat’çı din düşmanlarını aratmayan sözler sarf etti. Çocukların Kur’an okumasından dolayı hazımsızlığını ortaya koyan Yarkadaş, şeriat provası yaptırıldığını iddia ederek toplumu germe çabasına girdi.

Milli mücadele kahramanlarını yağlı urganlarda idam eden, Ezanın özüne saldıran, Kur’an okumayı yasaklayıp, Allah demeyi bile suç sayan, camileri ağıra çeviren CHP zihniyeti, yeni neslin dindarlaşması sonrası köhneleşmiş gerici zihniyetini ortaya koydu.

Laiklik elden gidiyormuş

Sosyal medya hesabından, MEB’e bağlı bir okuldaki eğitim gören öğrencilerin “Elimizde Kur’an, kalbimizde iman, Müslüman’ız Müslüman, yaşasın İslam” şeklinde slogan attığı videoyu paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İslam düşmanlığında sınır tanımadı. Yarkadaş, “Andımızı niye kaldırdıkları bunları izleyince daha iyi anlaşılıyor” ifadeleriyle toplumun fay hatlarını kaşımaya çalıştı. Öğrencilerin Kur’an’ı benimseyip, Müslümanca bir eğitim almasını suç gibi lanse eden Yarkadaş, 28 Şubat’çı kafanın yalanlarını tekrarlayarak, “Gerici ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. MEB laikliğe öldürücü darbeler vuruyor. Laiklik yoksa demokrasi de yoktur. Laiklikle birlikte demokrasi de katledildi” dedi. Yarkadaş, görüntüleri “Şeriat” provası şeklinde lanse ederek, pes dedirtti. Yarkadaş, ayrıca öğrencilere zorla namaz kıldığını söyleyerek hem namaz düşmanlığını açık etti, hem de alenen iftiracılıkta zirve yaptı.

Aynı tas aynı hamam

MEB Başkanı İsmet Yılmaz’ı da hedef alan Yarkadaş, AK Parti’yi Türkiye’yi yıllarca sömüren zihniyet gibi laiklik düşmanlığıyla suçlayarak, “Okullarda okutulan bu yeminlerin talimatını siz mi verdiniz? Laiklik düşmanı yüzünüz hergün açığa çıkıyor. Kamuoyuna bir açıklama yapmak zorundasınız” diye konuştu. Diğer yandan Yarkadaş, okulların cemaatlere teslim edildiği yalanını söylerken, tüm dini toplulukları azılı İslam düşmanı FETÖ ile aynı kategoriye sokma cüretini gösterdi. Yarkadaş, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından FETÖ medyasının en gözde isimlerinin başında gelmişti.