Gündem

Dijital soykırım

Filistin'de alışılagelmiş bir çatışmanın ötesinde yapay zekâ destekli silahlar kullanarak soykırım yapan İsrail, bu silahları dünya genelindeki farklı rejimlere sattığı için de küresel tehdide yol açıyor.

Abone Ol

LABORATUVARI FİLİSTİN

Filistin’de soykırım ve işgalini sürdürmek için gelişmiş yapay zekâ teknolojilerini kullanan İsrail, otomatik hâle gelen bir apartheid rejimine dönüştü.

Filistin topraklarını yapay zekâ silahları için bir laboratuvara dönüştüren İsrail, aylardır işgal ve soykırımı söz konusu teknolojilerle icra ediyor.

KÜRESEL TEHDİDE DÖNDÜ

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Rakipoğlu, İsrail’in, bu silahları dünyadaki farklı otoriter rejimlere satması dolayısıyla küresel tehdide de yol açtığını belirtti.

Rakipoğlu, aynı silahlarla Myanmar rejiminin pek çok Rohingyalı sivili katlettiğini örnek gösterdi.

ŞİRKETLER KAZANÇ SAĞLIYOR

Rakipoğlu, İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü işgalin yalnızca askerî güçle değil, aynı zamanda büyük teknoloji şirketlerinin yardımıyla devam ettiğini bildirdi.

Bu büyük şirketlerin işgalden ciddi kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Rakipoğlu, sosyal medya platformlarının da soykırıma destek sağladığına dikkati çekti.