Eğitim

DGS tercih sonuçları açıklandı! TIKLA ÖĞREN

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları, ÖSYM tarafından erişime açıldı. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebilirler.

Abone Ol

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı. Adayların heyecanla beklediği sonuçlar, 27 Eylül 2024 Cuma günü ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden erişime sunuldu. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sonuç ekranında  T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sorgulayabilecekler.

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "18-24 Eylül 2024 tarihleri arasında tercihleri alınan Dikey Geçiş Sınavı (2024-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır" denildi. Bu sonuçlarla birlikte, ön lisans mezunları lisans programlarına geçiş yaparak eğitim hayatlarına 4 yıllık programlarda devam etme şansı yakaladı.

Kayıt İşlemleri Başlıyor

DGS yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleşen adaylar, ilgili üniversitelerde ÖSYM tarafından belirlenen tarihler arasında kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Üniversiteler, kayıt işlemlerinin detaylarını kendi duyurularıyla açıklayacak.

DGS Nedir?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), meslek yüksekokullarından mezun olan adayların lisans programlarına geçiş yapabilmesi için düzenlenen bir sınavdır. Adaylar, aldıkları puanlara göre belirledikleri tercih listesi doğrultusunda yerleştirilirler.

DGS SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ (TIKLA ÖĞREN)