Dünya

Deyr el-Belah Belediyesi: İsrail, iki günde 250 bin Filistinliyi zorla yerinden etti

Gazze'de tahliye ve su krizinin boyutları büyüyor! Deyr el-Belah Belediyesi, İsrail'in saldırıları ve tahliye tehditleri nedeniyle son iki günde yaklaşık 250 bin Filistinlinin yerinden edildiğini açıkladı. BM verilerine göre, Gazze'deki her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilmiş durumda.

Abone Ol

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah Belediyesi, İsrail'in bölgeyi tahliye etme yönündeki tehditleri ve bombalamaları sonucunda son iki günde yaklaşık 250 bin Filistinlinin yerlerinden edildiğini duyurdu. Açıklamada, İsrail'in tahliye talep ve tehditleri ile saldırılarının halk üzerinde derin bir trajedi yarattığı vurgulandı.

Geriye kalan büyük bir su tankı da tehlikede

Deyr el-Belah Belediyesi, tahliyelerin ve saldırıların ardından 25 barınma merkezinin hizmet dışı kaldığını ve 4 su kuyusunun tahrip edildiğini bildirdi. Kentteki su kuyularının hizmet dışı kalmasının, halkın suya erişimini daha da zorlaştıracağı ve durumu daha da ağırlaştıracağı ifade edildi. Ayrıca, geriye kalan büyük bir su tankının da tehlikeye girdiği belirtiliyor.

Acil müdahale gerekiyor!

Uluslararası yardım kuruluşlarının bölgeden ayrılması ve İsrail'in Mısır ile Refah sınır kapısını kapatması nedeniyle yaşanan gıda krizinin derinleştiğine dikkat çekildi. Deyr el-Belah Belediyesi, insani yardım ekiplerinin acil müdahale etmesi gerektiğini ve bu ekiplerin halkın gerekli hizmetleri alabilmesi için desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Her 10 kişiden 9'u yerinden edilmiş durumda!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'te başlamıştı ve bu süreçte yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındıkları bölgelerde zor şartlarda yaşadıkları belirtiliyor. BM verilerine göre, Gazze'deki her 10 kişiden 9'u İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilmiş durumda. Ayrıca, İsrail'in saldırılarında en az 16 bin 480 çocuk ve 10 bin 980 kadın da dahil olmak üzere 40 bin 435 Filistinli hayatını kaybetti, 93 bin 534 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, sivil altyapının hedef alındığı ve hastane ile eğitim kurumlarının tahrip edildiği kaydedildi.