Gündem

Devlet Bahçeli: Devlet terörle masaya oturmaz

PKK terör örgütünün elebaşı terörist Abdullah Öcalan'a seslenen Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken 'her türlü hizmete hazırım' diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Gündeme dair önemli mesajlar veren Bahçeli konuşmasına, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin gösterdiği tepkiyle başladı.

Bahçeli akabinde ise sözü, Meclis'in yeni başlayan yasama yılında DEM Parti'yle tokalaşmasına getirdi.

Sözlerine devam eden Bahçeli daha sonra DEM Parti'yle ilgili konuştu, Öcalan'a seslendi.

"ÖCALAN ÖRGÜTÜN TASFİYE EDİLECEĞİNİ İLAN ETSİN"

Terörist Öcalan’a çağrı yapan Bahçeli, “Türkiye’ye getirilirken ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler.” dedi.

"UZATTIĞIM EL SAMİMİ VE İYİ NİYETLİDİR"

DEM Parti Grubu ile tokalaşması ile ilgili de konuşan Bahçeli, “Uzattığım el, hesapsız bir eldir. Uzattığım el, samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım el, Türkiye’de birleşelim, Türk milletinde kenetlenelim tebliğidir.” diye konuştu.


MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin devam eden açıklamaları şu şekilde:

"TÜRK - KÜRT KARDEŞTİR"

DEM Parti'nin aklını başına alması, uzattığım eli sabote etmek için tahrik ortamını kamçılamaktan uzak durması herkesin hayrınadır. Kaldı ki Kürt kökenli kardeşlerim oyunu görmüştür.

13 Ekim Pazar günü düzenlenmek istenen korsan miting katılımının çok az olması, buna rağmen marjinal bir grubun bölücülük yapmaya çalıştığı görülmüştür.

Bu provokasyonlara gelmeyen kardeşlerimi hasret ve muhabbetle bağrıma basıyorum. Kürt ve Türk kardeştir, araya girmeye çalışan kanser hücresidir, kalleştir.

"DEVLET TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASAYA OTURMAZ"

Türkiye'ye getirilirken 'Her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı; terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin ama devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin.

Devlet, terör örgütüyle masaya oturmaz, pazarlık etmez. PKK'nın önünde üç seçenek vardır; terör eylemlerine derhal son vermek, silahlarıyla dağdan inip Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne teslim olmak ve yargının verdiği cezayı çekmek.

Bahçeli'nin devam eden açıklamaları şu şekilde:

"İSRAİL BİR TERÖR ÖRGÜTÜNE DÖNÜŞTÜ"

İsrail bir terör örgütüne dönüştü. BM korkaktır, kahredici bir sessizliğe gömülmüştür. İsrail Maliye Bakanı, büyük İsrail hayalini anlatırken hedef ülkeleri tek tek sıralamıştır.

BM derhal kuvvet kullanmalı, suçlular adalet önünde cezalandırılmalı. İsrail'in savaşı bölgeye yayma hayali Türkiye aleyhine ciddi bir güvenlik tehdididir. İsrail'in sırtını dayadığı ülkeler terörizmin ana sponsorudur.

"ÖZGÜR BEY'İN AÇIKLAMALARI UCUZ"

CHP yönetiminin gelişmeler karşısında ilgisiz siyaseti gerçekten endişe verici boyutlardadır. Kaçak güreşmesi ayıplı bir siyasetin ucuz numaralarından başka bir şey değildir.

Normalleşme için çığırtkanlıklarına samimi bir hatırlatma yapmalarını zamanı gelmiştir. MHP ile demokratik sol partinin koalisyonda buluşması. Özgür Bey'in açıklamaları ucuz olmasının yanında savrukluktur.

"ANAYASA'NIN İLK DÖRT MADDESİ HER TÜRLÜ TARTIŞMANIN DIŞINDADIR"

Anayasa'nın ilk dört maddesi her türlü tartışmanın dışındadır. İlk dört madde Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık ve birlik simgesidir. Anayasa'da imtiyazlı bir zümre yoktur. İlk dört maddede açılacak bir gediğin duracağı yer de yoktur.

Devletin milleti Türk milletidir. Buna izin veremeyiz mevki ne olursa olsun hiç kimseye eyvallah edemeyiz. Anayasa'nın ilk dört maddesi ile meselesi olanların Türkiye Cumhuriyeti ile meselesi vardır.