Derbide gülen taraf Başakşehir olur!

Abone Ol

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Süper Lig’de 343. kez bugün karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşmanın sonunda Beşiktaş mı, Fenerbahçe mi? Yoksa Başakşehir mi gülecek? Benim analizlerime göre derbide gülen taraf Medipol Başakşehir olacak. Siyah-Beyazlı takımda hedef 3 puanı alıp şampiyonluğa bir tık daha yanaşmak. Fenerbahçe’nin hedefleri ise ezeli rakibi Beşiktaş’ı yenip, şampiyon olmasını engellemek ve Avrupa biletini cebine koymak.

Yani Fenerbahçe, Beşiktaş’ı şampiyon yapmamak için bu akşam elinden gelenin fazlasını sahaya koyacak. Bu rekabetten kim kârlı çıkacak? Tabii ki Başakşehir. Beşiktaş da kendisini bırakıp, gelsin Fenerbahçe bizi yensin diyecek hali yok. Siyah-Beyazlı takımda şampiyonluk yolunda ki bu büyük engeli kaldırıp kenara atmanın planını yapacak. Fenerbahçe kalesine yüklenecek. Bu karşılaşmanın sonunda beraberlik olsa bile Başakşehir kârlı çıkacak.

Bu sezon bana Fenerbahçe’nin yanlış anonsla şampiyonluk kutlamalarını hatırlatıyor. Bu derbi bütün dengeleri bozacak. Fenerbahçe galip gelirse, Sarı-Lacivertlilerin o sezon şampiyonluğu kutladığı gibi Beşiktaş da kutlayabilir. Başakşehir şampiyon olur ama anons Beşiktaş olarak geçebilir.

Farkındaysanız “Geçebilir” dedim. Beşiktaş o kadar saf bir takım değildir, puan hesaplamasını iyi yapar. Hatta puan farkı da takıp şampiyonluğu garantileyebilir. Tabii ki Fenerbahçe buna izin verirse.

TOSİC’İN OLAMAMASI AVANTAJ

Kimilerine göre Tosic’in olmaması büyük sıkıntı, kimilerine göre de avantaj. Bana göre de Tosic’in bu karşılaşmada olmaması avantaj. Şöyle bir geriye dönüp bakalım, Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında Tosic ile Persie arasında neler geçmişti? Tosic, sinirlerine hakim olamayan bir futbolcu takımı hep yalnız bırakacak bir potansiyeli sahip.

Bu derbide de sahada olamaması Beşiktaş için büyük bir avantaj. Tıpkı Galatasaray, Fenerbahçe derbilerinde ki Melo ve Emre Belözoğlu gibi. Melo, Emre’yi çıldırtıp kırmızı kart çıkarttırıyordu. Persie’de yıldız futbolcu, büyük futbolcu olduğu için Tosic’i oyundan attırıp yine kırmızı kart çıkarttıra bilirdi. Bu durum karşısında ben Tosic’in olmamasını Siyah-Beyazlı ekip için büyük bir avantaj olduğunu tekrar tekrar vurgulamak istiyorum.

FENERBAHÇE YATARAK KAZANIR

Derbide gülen tarafın Fenerbahçe olacağını düşünüyorum. Tıpkı Galatasaray karşısında yaptığı gibi 90 dakika yatıp 1 gol atarak 3 puanı hanesini yazdırmak gibi. Sezon boyunca yatarak derbiler den puan kazanmak Fenerbahçe’nin doğasında var. Fenerbahçe’nin bu gidişine Beşiktaş’ta dur diyemeyecek gibi.

Beşiktaş’ın kazanması için bulduğu pozisyonları direk gole çevirmesi gerekiyor. Siyah-Beyazlı ekip Lyon karşısında sergilediği futbolcu Beşiktaş karşısında da sergilerse maçı kafadan kaybeder.

Beşiktaş’ın o maçta kötü oynadığı demek istemiyorum tabii ki çok güzel bir futbol ortaya koydu ama çok fazla gol pozisyonu kaçırarak maçı Lyon’a hediye etmişti. Neden ligden bir takımla değil de Lyon’la kıyaslıyorum biliyor musunuz? Lyon, Fenerbahçe’ye göre çok üst düzey bir futbol sergiliyor.

Takımdan bütün futbolcular çok hızlı ve seri. Böyle bir takıma karşı, olağan üstü bir performans sergileyen Beşiktaş, Fenerbahçe gibi bir takıma da aynısı yaparsa bu kaybetme sebebi olur. Fenerbahçe yatarak kazanan bir takım, hesabını iyi yapar. Yatar aşağı…