Derbi sakata geldi!

Abone Ol

4 büyüklerin belalısı Evkur Yeni Malatyaspor’un Galatasaray’a bir kez daha geçit vermediğini hatırlatmak istiyorum. Anadolu takımlarının gelişmesi ve büyük takımlara karşı güzel futbol sergilemesi, Türk futbolunu eminim bambaşka yerlere taşıyacaktır.

Malum bildiğiniz üzere Galatasaray’da sakat oyuncuların sayısı gün geçtikçe artıyor. Adeta takımın üstünde karabulutlar dolaşıyor. Sakatlara rağmen Galatasaray takımı, Malatya deplasmanında elinden geleni yaptı ama bu yeterli olamadı. Donk’un forvet oynadığı, Sinan’ın sürekli saha içerisinde hayalet gibi gezdi Galatasaray’dan bahsediyorum. Sakat çok, elde futbolcu yok. Ee teknik direktör Fatih Terim ne yapsın?.. Sosyal medyada ve katıldığım ortamlarda Fatih Terim eleştirilmeye başlanmış bile… Ben asla eleştirilmez demiyorum ama şu takımın haline bakar mısınız? Kim var ki takımda? Galatasaray’da futbolcuların çoğu sakat ve alternatifleri de maalesef yok. Bu durumda Fatih Terim’in neresini eleştiriyorsunuz; anlam veremiyorum!

Önümüzde dünyanın merakla beklediği dev derbi var. Galatasaray-Fenerbahçe derbisi. Fatih Terim’i şimdiden düşünce sardı diyebilirim. Kimi nerede oynatmalı, o tarihe kadar hangi futbolcu iyileşir, ne kadar faydalı olur düşüncesi Terim’in kafasının içinde tilki gibi dolanıyordur.

Fenerbahçe’nin kötü olduğu dönemde dahi Galatasaray her ne kadar favori gösterilse de sakatları göz önünde bulundurduğumuz zaman karşılaşmanın sonucu mis gibi beraberlik kokuyor. Ama derbi tarihine kadar Fatih Terim’in beklediği futbolcular kendini toplarsa ilk 11’de yerlerini alırsa aynı şeyi söyleyemem. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum; Fenerbahçe’nin teknik direktör değişikliği hiçbir şeyi değiştirmeyecektir. Gelen hocanın takıma ve futbolculara alışması zaman alacak. Bu kadar zaman da Fenerbahçe’de yok!