Gündem

Depremden etkilenen Gölbaşı'nda yıkılan ilçe merkezi ayağa kaldırılacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki zemin sıvılaşması nedeniyle yıkılan ilçe merkezi yeniden inşa ediliyor.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, büyük hasar gören bölge için rezerv alan çalışması başlattı. Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, ilçenin birçok noktasında zemin sıvılaşması yaşandığını belirtti. 

Esnaflarla yapılan görüşmeler sonucunda, hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Seyhan, “Çarşı, ilçemizin en hareketli caddelerinden biriydi. Şimdi ağır hasarlı binalar yıkıldı. Orta ve az hasarlı binalarla ilgili hak sahipleriyle toplantılar yapılacak. %70'in üzerinde katılım sağlandığında, Bakanlık burada yeni projelere başlayacak” dedi. 

Gölbaşı'nda inşa edilecek binaların modern bir mimariye sahip olacağını vurgulayan Seyhan, “Bu alan tamamen yıkılacak ve sağlam, estetik yapılar inşa edilecek. Altında dükkan, üstünde konut olan bir düzen oluşturulacak” ifadelerini kullandı. Bakanlık ekipleri, 518 konut ve yaklaşık 417 iş yeri için çalışmalar yürütüyor. 

Seyhan proje hakkında, “Bu proje Gölbaşı için bir fırsat. Çoğu hibe destekli ve 18 yıl süresince sıfır faizle geri ödeme imkanı sunuyor. Gölbaşılı hemşehrilerimizi bu projeden yararlanmaya davet ediyorum,” diye ekledi.