Yaşam

Depremde ayakta kalan mahallenin nüfusu 800'den 8 bine çıktı!

Hatay'da meydana gelen asrın felaketinin ardından memleketini terk etmeyen vatandaşlar, depremde ayakta kalan mahallelerden Şenköy'e yöneldi. Önceden 800 olan Şenköy nüfusu, deprem sonrası 8 bine yükseldi.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan Hatay'da, binlerce bina yıkılırken yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetti.

Felaket sonrası evsiz kalan binlerce kişi, bazıları şehir dışına, bazıları ise şehrin farklı ilçelerine taşındı.

Memleketini terk etmek istemeyen afetzedeler, Antakya'ya 20 kilometre uzaklıktaki Yayladağı'nın Şenköy Mahallesi'ne akın ettiler. Şenköy'ün deprem öncesi nüfusu 800 iken, göçlerle birlikte şimdi 8 bine ulaştı. Mahallenin muhtarı Sait Döş, “İnşaatlar tamamlandığında bu yaz nüfusumuz 10 bini geçer” dedi.

“Şenköy Mahallesi'ndeki deprem öncesi nüfus 800 iken deprem sonrasında 8 bine ulaştı”

Mahalle Muhtarı Sait Döş, depremler sonrası hızlı nüfus artışını vurgulayarak, “6 Şubat depremlerini bir daha yaşatmasın. Şenköy, Antakya'da en çok şehit veren ve göç alan mahalleydi. Depremde 63 evimiz hasar aldı ve bunlar yeniden yapılacak. Deprem öncesi 850 civarı nüfusumuz varken, yazlıklarını tekrar ev haline getirenlerle birlikte şu an 7 bin 900'e ulaştık. Yaz sonunda 10 bini geçeceğimizi düşünüyoruz; mahallede 500'ün üzerinde inşaat var. Burası imarlı bir köy ve sit alanı olduğu için insanlar burada yeniden inşaata başladı, ancak bu durum altyapı sorunlarına yol açıyor. Yeni yollara ve içme suyuna ihtiyaç var” dedi.

“Gerçekten burayı çok yoğunlaştırdık ve nüfusun çok arttığı gözle de görülüyor”

Şenköy'e taşınan Mehmet Melekoğlu ise “Benim gibi birçok insan buraya geldi. Gerçekten burayı yoğunlaştırdık ve nüfusun arttığı gözle görülüyor. İlk ev yapanlardan biriyim; ilk 1-2 ayda 260 inşaat saymıştım. Şu an inşaat sayısı binleri geçti” şeklinde konuştu.